Acı Kaybımız: Nur Doğan Topaloğlu Vefat Etti

Acı Kaybımız: Nur Doğan Topaloğlu Vefat Etti

22. Dönem Ankara Milletvekili, AK Parti Parti içi Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Nur Doğan Topaloğlu 13 Temmuz 2012 Cuma günü vefat etti.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Nur Doğan Topaloğlu’nun vefatıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Siyaset dünyamızın aksakallarından birini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Nurdoğan Topaloğlu hepimizin ağabeyi idi. O’nun siyaset hayatımızdaki farklı duruşu ve devlet adamlığı aramızdan ayrılmasının ardından daha çok anlaşılacaktır” dedi.

TPB Genel Başkanı Nevzat Pakdil, merhum Topaloğlu’nun ailesini arayarak taziyelerini belirtirken, AK Parti camiasına ve onun gönül dostlarına da başsağlığı dileklerinde bulundu.

TurkiyeEgitim.Com'a açıklama yapan Murat YURTTAŞ; "Yakından tanıma fırsatı bulduğum bir büyümüğümüzü kaybettik, üzüntülüyüz. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

 

Nur Doğan Topaloğlu Kimdir ?

1937 yılında Yozgat’ta doğdu. İlkokulu köyde, Ortaokulu Boğazlıyan’da , Liseyi Kayseri’de 1956 yılında bitirdi. 1960 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Yozgat’ta Kaymakamlık stajı yaptıktan sonra Mihalıççık, Taşlıçay, Alaçam Kaymakamlıklarında bulundu. Mülkiye Müfettişliği yaptı. Giresun, Bolu, Isparta, Kastamonu Valiliklerinde bulundu. 1990-2001 yıllarında Danıştay Üyeliği yaptı.

Ak Parti kuruculuğu için 10 Ağustos 2001’de emekli oldu. Halen Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu görevi ile, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri