AB’ye kabul edilmesi Türkiye için felaket olur

Avrupa'daki ülkelerin bir diğerinin sonunu getirmesi oldukça kolay. Brüksel'deki liderlerimiz ise halen Türkiye'yi AB'ye almaya çalışıyor.

Türkiye'nin üyeliğine karşı çıkan ülkelerin birçoğu, Ankara'nın birliğe kabul edilmesi halinde göçmenlere açılacak kapıların neden olacağı olumsuz etkilerden bahsederken, Türkiye'nin göreceği zararı itiraf etmekten çekiniyor.



Bugün Türkiye'nin Müslüman dünyasının en başarılı ülkesi haline gelmesini sağlayan şey, Mustafa Kemal Atatürk'ün olağanüstü dehasıydı. Laiklik Türklere büyük faydalar getirdi. Ancak bugün muhafazakar bir toplum görüntüsü çizen Türklere İslam kılavuzluk ediyor.



Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), utanç verici bir şekilde Avrupa'daki tutukluların oy hakkı için bizi eleştiriyor. Mahkemeye boyun eğilmesi, AB'ye üyelik için bir şart oluşturuyor. Peki mahkemenin Türk kültürü ve Türkiye'nin usullerine karışması Türk toplumu içinde nasıl bir görüş oluştururdu? Bana kalırsa bu durumda birçok Türk radikalleşir ve aşırı radikalci militanlara dönüşebilir.



El Kaide'nin bundan çok memnun olacağına şüphe yok, ancak böyle bir sonuç Batı ve Orta Avrupa'nın gerçekten istediği şey mi?

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri