Abdurrahim Karakoç'un Vasiyeti

Abdurrahim Karakoç, bugün cuma namazı sonrasında son yolculuğuna uğurlanacak.

Ailenin daha önce Hacıbayram Camii'nde kılınmasını istediği cenaze namazının Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ricası ile Kocatepe'ye alındığı öğrenildi.

Konuyla ilgili ayrıntıları, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç verdi.

Bursa temasları sırasında soruları cevaplayan Arınç, şairin vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek Karakoç'un isteği üzerine cenazesinin Taceddin Dergahı'na defnedileceğini söyledi.

Arınç, Başbakan ile telefonla konuştuğunu, bunun için bir kararname çıkartılacağını ifade etti.

Arkasından Alkış İstemiyor

Ağabeyini bir ay önce hasta yatağında ziyaret ettiğini belirten Osman Karakoç, ünlü şairin vasiyeti konusunda şu bilgileri verdi: "Abim, 'Memleketimizin her yeri aynı. Orası da Müslüman toprağı burası da. Onun için ben nerede ölürsem oraya defnedin. Biz sanatçı değiliz, milletvekili değiliz, onun için arkamdan alkış vesaire istemiyorum' demişti." Ağabeyinin çok çileler çektiğini gözleri dolarak anlatan Osman Karakoç, geride çok büyük eser bırakıp giden kardeşinin en çok Mihriban şiirini sevdiğini kaydetti. Dillere dolanan Mihriban türküsüyle ilgili ise şunları söyledi: "Mihriban diye sevdiği vardı. Ona yazdığı şiir hâlâ akıllarda. Türkü oldu, şarkı oldu. Böyle güzel bir insanın vefatı memleket için kayıp."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri