Abdullah Gül: Dış Komploya İnanmıyorum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'deki gelişmelerle ilgili "Dış güçler' söylemini kabul etmiyorum. Komplo teorilerine inanmıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3 günlük resmi Danimarka gezisine başlarken iç ve dış politikada önemli mesajlar verdi. Son yaşananlar için, "Rahatsızım, üzülüyorum. Türkiye'ye yakışmıyor" diyen Cumhurbaşkanı, seçim sonucundan bağımsız olarak hemen reform süreci talebini dile getirdi.

Gül, "Türkiye'deki siyasi ortamdan üzüntü duyuyorum. İçinde bulunduğumuz siyasi atmosferin kimseyi mutlu etmemesi gerekir. Yaşadıklarımızdan rahatsızlık duyuyorum. Öyle oluyor ki birdenbire eski Türkiye manzaralarına benzer manzaralar çıkmaya başlıyor. Cenazeler kalkıyor. Cenazelerle 'bir o taraftan, bir bu taraftan' gibi bir algı oluşuyor.

'Dış güçler' söylemini kabul etmiyorum. Tabii ki Türkiye'nin müzmin kararlı muhalifleri vardır. 10 sene boyunca bizi göklere çıkartanlar şimdi bizi tenkit ediyorsa onları Türkiye düşmanı ilan etmek 3. dünya söylemidir. O söylemlere itibar etmiyorum. Türkiye'yi yıkmak isteyen birileri varmış gibi komplo teorilerine inanmıyorum." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri