'ABD düşmanlarımıza destek veriyor'

Pakistan'da bir gazetenin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "ABD Türkiye ve Pakistan'ın ortak düşmanlarına destek veriyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'da yayımlanan bir gazeteye verdiği röportajda ABD'ye ağır yüklendi.

Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'nin Pakistan ve Türkiye'nin ortak düşmanlarına destek verdiğini söyledi.

Erdoğan, Pakistan BaşbakanıYusuf Rıza Gilani'yle görüşmesinde, İngilizce yayımlanan "The News" gazetesinin muhabiriyle sohbet etti
Hamit Mir imzasıyla yayımlanan habere göre Erdoğan, Pakistan ve Türkiye'deki teröristlerin bazı yabancı güçler tarafından desteklendiğini söyledi.

MAVİ MARMARA ABD MASKESİNİ DÜŞÜRDÜ
Başbakan, ABD'yi de çifte standartla suçladı. Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Marmara baskınının Amerika'nın uygarlık maskesini düşürdüğünü, Amerika'nın utanmadan İsrail terörüne destek verdiğini söyledi.

Erdoğan, "Amerika, Türkiye'ye karşı İsrail'in devlet terörizmini kınamadı. Bu onların uluslararası sularda vatandaşlarımızı öldüren uluslararası teröristleri desteklediği anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

Erdoğan, röportajında Pakistan ve Türkiye'nin Amerika tarafından desteklenen askeri diktatörlerin elinden çok çektiğini de sözlerine ekleyerek her iki ülke için en iyi seçeneğin demokrasi olduğunu vurguladı.

ntvmsnbc

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri