Abaküs yöntemiyle matematik eğitimi

Abaküs yöntemi ile 4-14 yaş arası çocuklara zihinden dört işlemi yapmayı, 13-16 yaş arası çocuklara ise vedic matematiği ile kolay yöntemlerle işlemleri çözme yollarını öğreten Maxmind Abacus Academy, Abaküs ve Vedic Matematik Tanıtım Semineri düzenledi.

ANKARA-YENİMAHALLE Belediyesi Çayyolu Semt Birimi’nde gerçekleştirilen seminere Akademi Başkanı Gaurav Goel, akademinin Türkiye Ana Temsilcisi Şükran Özel, Ankara Temsilcisi Selhan Güçeri ve Ebru Togay katıldı. Seminerde ebeveynlere ve çocuklara, abaküs ve vedic matemetik sistemleri üzerine tanıtım düzenlendi.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği seminerde, abaküs tekniğini tanıtan Maxmind Abacus Academy Başkanı Hindistanlı Gaurov Gorel, abaküsün zihinsel aritmetik yöntemlerinden biri olduğunu belirterek şunları söyledi:

Japonya ve Çin’de geliştirildi

“Zihinsel matematik eğitiminde kullanılan abaküs yönteminde amaç, beynin sağ ve sol lobunu etkili kullanmak. Bundan çok uzun yıllar önce kullanılmaya başlanan teknik, Japonya ve Çin’de geliştirildi. Bu sistem yardımıyla boncuklar üzerinden, çok büyük rakamlarla matematiksel işlemleri yapabiliyoruz. Bu yöntemde her boncuğun bir sayı değeri var. Çocuklar bu boncukların her birinin sayı değerini öğrendiğinde boncuklarla dört işlemi yapabilirler. Dört işlemde pratik kazandığında abaküsleri ellerinden alırız ama zihinlerinde hala bir abaküs varmış gibi düşünüp işlemleri yapmalarını sağlarız.”

Öğrenmeyi öğretiyoruz

Ankara Temsilcisi Selhan Güçeri, “Bu abaküs bildiğimiz sayı boncuğundan biraz farklı. Her boncuğun bir sayı değeri var. Sistemle çocuklar rakamlarla değil zihinlerinde nesneleri canlandırarak işlem yapıyor. Bu sayede dört işlemi kolaylıkla yapmanın yanında zihinsel pratik de kazanıyorlar. Biz bu yolla çocuklar öğrenmeyi öğretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sayılara hükmediyorum

İKİ yıldır akademide eğitim alan üçüncü sınıf öğrencisİ 10 yaşındaki Ahmet Çelik ise, zihinden yaptığı birbirinden zor işlemlerle görenleri şaşırttı.

Dört işlemi zihinden yapabilen Çelik, “Kullandığımız sistem sayesinde, yaşıtlarıma oranla çok daha hızlı bir şekilde doğru sonuca ulaşıyorum. Sınavlarda büyük bir avantaj sağlayan abaküs yöntemiyle sayılara hükmediyorum” dedi.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri