AB Yunanistan'ı gözden çıkardı

"Batsın daha iyi!"

Avusturya Maliye Bakanı Maria Fekter, Yunanistan'ın temerrüte düşmesinin, maliyeti yüksek bir kurtarmadan daha tercih edilebilir bir çözüm olabileceğini bildirdi.

Avrupa Birliği (AB) Ekonomi ve Maliye Bakanları (Ecofin) toplantısına katılmak üzere Polonya'ya gelen Fekter, çözüm tarzı yaklaşımlarını sürdürdüklerini belirterek, Yunanistan'ın temerrüte düşmesinin maliyetinin çok yüksek olabileceğini vurguladı.

Fekter, ''Ancak Yunanistan'ın temerrüte düşmesi gibi bir seçeneğin daha maliyetli olması halinde ise bunun alternatifini düşünmeliyiz. Fakat şimdilik böyle bir şey yok'' dedi.

Avusturyalı bakan ayrıca, ağır borç yükü ile mücadele eden Yunanistan'ın geçen yıl Uluslararası Para Fonu (IMF) ve AB ile yaptığı 110 milyar Euro tutarındaki finansal yardım anlaşmasının 8 milyar Euro değerindeki diliminin serbest bırakılacağı konusunda iyimser olduğunu ifade etti.

AB Ekonomi ve Maliye Bakanları, Yunanistan için ikinci kurtarma paketinin yanı sıra EFSF'nin etkinliğinin düzeltilmesi ve esnekliğinin uygun koşullarla bağlantılı olarak yükseltilmesinin kabul edildiği 21 Temmuz'daki toplantıdan sonra ilk kez bugün biraraya gelecek.

Toplantıda, bakanların haftalardır konuşulmasına rağmen çözüme kavuşmamış bazı krizle mücadele önlemleri üzerinde fikir birliğine varması ve Euro Bölgesi ortak tahvili çıkarılması olasılığını görüşmesi bekleniyor.
 

Habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri