AB toplantısında olay!

Türkiye-AB toplantısında Hollanda milletvekili, Bağış'a, “Gerçek dostunuz Ahmedinecad” dedi. Bağış, “Irkçılık çok tehlikeli bir hastalıktır” diyerek adeta ders verdi

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu'nun 64. Toplantısı'nda Avrupalı ve Türk parlamenterlerin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Hollanda Milletvekili Barry Madlener arasında gergin anlar yaşandı. Madlener, Bağış'a, “Sizin gerçek dostunuz İran diktatörü (Mahmud) Ahmedineced” diyerek salondan ayrıldı. Bağış ise, “Irkçılık çok tehlikeli bir hastalıktır” diye yanıt verdi.
Hilton Oteli'nde önceki gün gerçekleştirilen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu'nun toplantısında aşırı sağcı tutumuyla bilinen Madlener, “Hollanda'da referandum olsa yüzde 80 Türkiye'ye 'hayır' der. Neden meşru olmayan KKTC seçimlerini tanıyorsunuz? Sizin gerçek dostunuz İran diktatörü Ahmedinejed” dedi ve toplantıyı terk etti. “Madlener aramızda mı?” diyerek konuşmasına başlayan Bağış, Madlener'in salonda bulunmaması üzerine şöyle konuştu: “Cevabı dinlemeden gidecek kadar saygısızsınız. Ben o sorunun yanıtını merak edenlere söyleyeyim. Irkçılık çok tehlikeli bir hastalıktır. Avrupa bu hastalıktan çok çekti. Hâlâ kurtulamayanlar olduğunu görüyoruz Avrupa'da. İşte AB bunun için çok önemli. Avrupa'da ırkçılığın yeniden hortlamaması için AB'yi çok önemsiyorum ve ülkemizin üye olması için bu kadar cansiparane çalışıyorum... Madlener, 9 Haziran'da ülkesinde bir seçime gidecek. Seçim öncesinde buraya gelip provokatif sorularla şov yapacağını zannediyor. Ama bizim kültürümüzde sufilik vardır, Mevlana öğretileri, 'Gel, kim olursan ol, yine gel' anlayışı vardır. Siz de gelin Madlener, biz sizi de tedavi ederiz inşallah.”

Hürriyet

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri