946 yıl sonra fetih namazı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kars'ın Ani Harabeleri'nde bulunan ve Sultan Alparslan'ın 946 yıl önce Anadolu topraklarına girdikten sonra camiye dönüştürdüğü katedralde cuma namazı kıldı.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş ile Kars'a gelen Bahçeli'yi, MHP İl Başkanı Oktay Aktaş ve partililer karşıladı. Daha sonra Kars'a 45 kilometre uzaklıktaki Ani Harabeleri'ne giden Bahçeli, “Ya Allah Bismillah” sloganları eşliğinde, yaklaşık 1 kilometrelik yolu yürüyerek Fethiye ismi verilen alana geldi. Bahçeli, burada çok sayıda partiliyle birlikte cuma namazını kıldı. Namazın ardından halka seslenen Bahçeli'nin sağ eline taktığı, Osmanlı ve Selçuklu armasının olduğu, ortasında da ay yıldızlı bayrak bulunan yüzük dikkati çekti. Alparslan tarafından 1064'de alınan Ani Kalesi'nin Türk milletinin bu topraklarda yaşama sevdasının önünü açtığını belirten Bahçeli, şunları söyledi:

Gerekirse yola düşeriz

“Türk milleti dağlarında eşkıya gezsin, şehirlerinde bölücüler meydan okusun, yöneticileri işbirlikçi olsun, hainler el üstünde tutulsun, toprakları taksim edilsin, demokratikleşme adı altında kanı emilsin diyerek vatanlaştırmadı Anadolu'yu. Gerekirse yeniden fetih için yollara düşeriz. Alparslan oluruz, Süleyman Şah oluruz ve Fatih gibi Bizans zihniyetine son darbeyi indiririz. Tükenmiş zavallılara, kısa menzilli mevzi elde ederek zafer kazandıklarını sanan Batı beslemelerine hak ettikleri cevabı her zaman veririz. Geldikleri gibi göndeririz. Yüzyıllarca emellerine ulaşamamış olan Ermeni'nin, Rum'un şimdi kalkıp mihmandarlığını yapanları da ne tarih ne millet ne de Yüce Allah affedecektir.”

Akdamar Kilisesi'nin haçı takılıyor

95 yıl aradan sonra ayin yapılan Van Akdamar Kilisesi'nin tartışmalara konu olan haçının yerine konulması için çalışmalara başlandı. 2 metre boyunda, 110 kilo ağırlığındaki haçla birlikte kilisenin yıldırım çarpmalarına karşı korunması için paratoner takılacak. Adaya geçişler de yasaklandı. İskele çalışmalarının rahat bir ortamda yapılması ve Van Gölü'ndeki hava koşulları yüzünden bu kararın alındığı belirtildi.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri