90 milletvekiline Kürtçe bayram tebriği

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Siirt Milletvekili Osman Özçelik, milletvekillerine üzerinde Türkçe ve Kürtçe yazılı Kurban Bayramı tebriği gönderdi.

Özçelik, 80-90 milletvekiline gönderdiği bayram kartına yönelik olumsuz bir tepki almadığını söyledi.

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Kurban Bayramı nedeniyle hazırladığı Türkçe ve Kürtçe tebrik kartlarını TBMM Basımevi'nde bastırmak istedi. TBMM İdare Amirliği tarafından talebi reddedilen Özçelik, bunun üzerine TBMM logolu boş kartlara yazdığı bayram tebriğini Meclis içindeki dağıtım sistemiyle dağıtmak için TBMM Genel Sekreterliği'ne başvurdu. Bu talebi de reddedilen Özçelik, Kürtçe tebrik kartlarını posta aracılığıyla milletvekillerine gönderdi. Özçelik, üzerinde Türkçe ve Kürtçe olarak 'Bayramınızı kutlar çalışmalarınızda başarılar dilerim' yazılı olan tebrik kartlarını dün bazı milletvekilleriyle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a gönderdi.

Özçelik, konuyla ilgili soruları cevaplarken, Türkçe ve Kürtçe tebrik kartını TBMM Basımevi'nde bastırmak istediğini ancak TBMM İdare Amiri, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın buna izin vermediğini söyledi.

Bunun üzerine tebrik kartlarını posta yoluyla gönderdiğini belirten Özçelik, yaklaşık 80-90 kişiye kart gönderdiğini ifade etti. Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerine tebrik kartı göndermediğini kaydeden Özçelik, özellikle Doğu ve Güneydoğu milletvekilleriyle Kürtçe mesaja tepki göstermeyeceğine inandığı milletvekillerine bu tebrik kaerrtını gönderdiğini anlattı. Özçelik, tebrik kartını gönderdiği isimler arasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da bulunduğunu söyledi. Tebrik kartlarını dün gönderdiğini ifade eden Özçelik, "Bazı milletvekillerine ulaşmış. Şu ana kadar olumsuz reaksiyon almadım" dedi

haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri