8 yaşında 100 kilo

Daha 8 yaşında olmasına rağmen tam 100 kilo olan Taha Soysal, sevdiği yiyecek verilmediği zaman kafasını duvara çarpıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Neriman ve İsmail Soysal çiftinin çocukları 8 yaşındaki Taha Soysal, son 1 yıl içinde hızla kilo alarak 100 kiloya ulaştı. İşsiz olan 48 yaşındaki İsmail Soysal, aşırı kiloları nedeniyle yürümekte zorlanan oğlunun tedavisi için yardım istedi.

1 YILDA 40 KİLO ALDI

Ereğli'de oturan işsiz İsmail ile ev kadını 28 yaşındaki Neriman Soysal'ın 2 çocuğundan biri olan Taha Soysal, 1 yıl öncesine kadar 60 kilo civarındayken, şu anda 100 kiloya ulaştı. Okula başlayamayan Taha Soysal, konuşma güçlüğü çektiği için gittiği rehabilitasyon merkezini, kilolarından yürümekte zorluk çekmesi nedeniyle bıraktı. Anne ve babasının yardımıyla yürüyebilen Taha, tek başına yürümeye kalktığında ise dengesini sağlayamıyor ve yere düşüyor.

YEMEK VERMEYİNCE ORTALIĞI YIKIYOR

İsmail Soysal, doğduğunda 3 kilo 75 gram olan oğlunun, 2 yaşından sonra yavaş yavaş kilo almaya başladığını söyledi. Oğlunun, 2 yaşından sonra aşırı yemek yemeye başladığını belirten Soysal, “Günde 5 öğün yemek yemeye başladı. Yedikçe de normal kilosunun üzerine çıktı. Kola, bisküvi, çikolata, şeker, dondurma, ballı ekmek en sevdiği yiyecekler. Vermediğimiz zaman kafasını duvarlara vuruyor, kendine zarar veriyor, 3 yaşındaki kardeşini dövüyor. Biz de isteğini yerine getirmek zorunda kalıyoruz ve yemek veriyoruz. Kendisine zarar verdiğinde, oğlumu bizim dövdüğümüzü sanacaklar diye de korkuyoruz” dedi.
posta

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri