7 cami kundaklandı

İstanbul'daki cami yangınları yeniden başladı. Kundakçı bu kez merkezden uzak olan ve kamerası bulunmayan camileri seçti. Polis, önceki yangınları çıkaran kişiyi gözaltına aldı

Geçtiğimiz aralık ayı boyunca 19 caminin yakılmasının ardından dün de İstanbul'un Anadolu yakasında 7 cami ile 1 caminin Kuran kursunda kundaklama nedeniyle yangın çıktı. Polis, eski kundaklamaların faili olarak gözaltına alınıp tutuklanan, geçtiğimiz ay da tahliye edilen şizofreni hastası Ferhat Kılıç'ı şüpheli olarak gözaltına aldı.
Cami yangınları daha öncekilerin aksine merkeze uzak noktalarda seçildi. İlk yangın sabah 08.30'da Pendik Çınardere Erenler Camii'nde meydana geldi. Yangın söndürülürken, 1 saat sonra da Pendik Şeyhli Mahallesi'nde bulunan Fatih Camii'nde yangın çıktığı duyuldu. Ardından 10.30'da Pendik Güllübağlar Gül Camii yakılmak istendi. 11.30'da ise Tuzla Orta Mahalle Merkez Camii'nde meydana gelen yangın imam odasında başlayarak neredeyse tüm halıların tutuşmasına neden oldu. Saat 12.00 sıralarında ise Tuzla Aydınlı Mahallesi Yıldız Camii'nin imam odası yanıcı maddeyle tutuşturuldu. Saat 13.00 sıralarında yine Tuzla Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bir Kuran kursu yakılmak istendi. 14 sıralarında ise Tuzla İstasyon Mahallesi İstasyon Yeni Camii kundaklandı. Saat 15.00'de de Tuzla Evliya Çelebi Camii yakılmak istendi.
Camilerin hepsinin imam ya da müezzin odaları tutuşturularak yakılmak istenmesi dikkat çekerken, itfaiye müdahale ederek yangınları büyümeden söndürdü. Camilerin hiçbirinde güvenlik kamerası olmadığı öğrenildi.

Eski sanık yakalandı
Geçtiğimiz yıl 8-17 Aralık tarihleri arasında Anadolu yakasında 19 caminin imam odalarında yangın çıkmış, polis cami hırsızlıklarından sabıkası olan Ferhat Kılıç'ı 23 Aralık 2008'de gözaltına almıştı. Cezaevine gönderilen Kılıç, geçtiğimiz nisan ayında tahliye olmuştu. Polis, tekrar kundaklamaların başlaması üzerine şizofreni hastası Kılıç'ı dün gözaltına aldı. Kılıç, ifadesi alınmak üzere Gayrettepe'deki asayiş şubesine götürüldü.



Milliyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri