62 yıldır aynı bisiklete biniyor

Uşak'ta emekli inşaat mühendisi Mustafa Acartürk, 11 yaşında aldığı bisiklete gözü gibi bakıyor

Şehir merkezinde otomobil kullanmayan, her yere bisikletiyle giden Acartürk, 62 yıldır kullandığı 64 AC 984 plakalı bisikletine gözü gibi bakıyor.

Hayatı boyunca başka bisiklete binmediğini belirten Acartürk, ''Çocukluk yıllarım boyunca bisiklet hayali kurdum. 1958 yılında 11 yaşındayken babam bana bu bisikleti aldı. O günden itibaren bu bisiklete biniyorum. Bisikleti aldığımız yıllarda plaka zorunluluğu vardı. Plaka zorunluluğu kalkmasına rağmen ben plakasını çıkartmadım. Trafik ekipleri zaman zaman durdurup plakayı soruyorlar. Ben bisikletimi çok seviyorum. Tüm hayatım bu bisikletin üzerinde geçti'' diye konuştu.


-TÜM BAKIMLARI KENDİSİ YAPIYOR-

Bisikletiyle duygusal bir bağ kurduğunu, tüm bakımını kendisinin yaptığını anlatan Acartürk bisikletinin jantları, zili, dümeni ve pedallarının hiç değişmediğini söyledi.

İş yaşamı boyunca da bisikletini kullandığını belirten Acartürk şunları kaydetti:

''Bisikletimle çeşitli yarışlara katıldım. Bisiklete tersten de binebiliyorum. Günümüzde bisiklet kullanıcıların sayısı az. Ben herkesin bisiklet binebileceğini düşünüyorum. Hem çok sağlıklı hem de ekonomik. Bisiklet benim en büyük tutkum. 11 yaşımda bisiklete ters binmeye çalıştım ve başardım. Hala da ters binme alışkanlığım var. Bunu trafikte yapmıyorum. Sadece yakın arkadaşlarım ve ailem için gösteri amaçlı tersten biniyorum. Bisikletimi torunlarıma bırakacağım. Umarım ölümümden sonra torunlarım bisikletime iyi bakar.''


Habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri