Cyberthint adlı siber güvenlik platformu, Türkiye'de e-Devlet'ten 61 milyon vatandaşın kişisel bilgilerinin çalındığını iddia etmişti.
Cyberthint, e-Devlet'teki 61 milyon Türk'ün kişisel bilgileri ve hesap şifleri, deep web yani dark web olarak adlandırılan platformdaki Rusça bir site olan Hydra Market adlı sitede satıldığını iddia etmişti. Cyberthint'in bu iddiası ardından sosyal medyada tartışmalar yaşanmıştı.
Cyberthint'in bu iddiası üzerine Cumhurbaşkanlığından bir açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre e-Devlet'teki vatandaşların hesaplarının şifreleri açık olarak kaydedilmediği ve şifrelerin kripto algoritmalar ile kayıtlı tutulduğunu altını çizdi. Cumhurbaşkanlığının açıklamasında bahsi geçen yerde paylaşılan bilgilerin, az sayıdaki vatandaşın kendi kullandıkları cihazlardaki oltalama ve virüs içeren uygulama veya siteler ile elde edildiğini belirtere bir güvenlik sorununun olmadığını açıkladı.
"Daha önce de benzer iddialarla e-Devlet Kapısı güvenliğiyle ilişkili dezenformasyon çalışmaları yapılmış olup, anılan olayların e-Devlet Kapısı altyapısı ile ilgisi bulunmadığı belirlenmiştir. e-Devlet Kapısı uluslararası bilgi güvenliği ve iş sürekliliği yönetim standartları uyarınca işletilmekte ve sunulan hizmetlerin güvenliği bağımsız güvenlik kuruluşlarınca düzenli olarak test edilmektedir. Bireysel cihazlara yönelik gerçekleştirilen saldırılar sonucunda hesap güvenliğinin tehlikeye düştüğü tespit edilen kullanıcılara e-Devlet Kapısı üzerinden gerekli bildirimler yapılmakta ve güvenlik süreçleri uygulanmaktadır." dendi.