5 ayda 6 milyon dolarlık vurgun

Daha önce borsada yolsuzluğu tespit eden ancak delil bulamayan polis bu kez ajan ekiple tam bir yıl çalıştı. Çetenin 5 ayda yüzde 700 artışla 6 milyon dolar elde ettiği ortaya çıktı

Fenerbahçeli eski futbolcu Mecnur Çolak, A Milli Takım Kaleci Antrenörü Engin İpekoğlu, A Milli Takım Sorumlusu Şenol Ustaömer'in de aralarında olduğu borsada manipülasyon yapıp haksız kazanç elde etmek iddiasıyla gözaltına alınan 41 kişiye yönelik operasyonun ayrıntıları gün yüzüne çıktı. İşte o çarpıcı detaylar:
CASE OFFICER TİMİ
- Daha önce borsadaki manipülasyonlara yönelik operasyonları inceleyen polis,  şüphelilerin yeterince delil olmaması nedeniyle salıverildiğini görünce işi uzman bir ekibe verdi. 
- İstihbarat dilinde bir vaka karşısında sokakta çalışan ajanlara verilen isim olarak bilinen 'Case Officer' timi bir yıl boyunca operasyon için çalıştı. 
- İMKB'deki işlemleri inceleyen, birçok kişiyle yatırımcı gibi görüşen özel ekip sonunda vurgunu tespit edip bilgiyi SPK ile paylaştı. 
- Olağandışı hareketlilik olan bir senet üzerinde çetenin 5 ay içinde yüzde 700'lük bir artış ile 6 milyon dolar vurgun yaptığı ortaya çıktı. 
- Polis eski futbolcu Mecnur Çolak'ın pek çok borsa operasyonunda gözaltına alınması üzerine Çolak'ın arkasındaki kişinin Mehmet Uğurlu olduğunu tespit etti. 
- Uğurlu'nun konusunda uzman birçok genci yanına alarak onların üzerinden borsadaki manipülasyon işlemlerini gerçekleştirdiği ortaya çıktı.
- Çete liderlerinin yakın akrabaları üzerinden lüks arabalar, yatlar ve lüks daireler satın aldığı da tespit etti.

Çolak hastanede
Gözaltındaki zanlılardan eski futbolcu Mecnur Çolak dün mide kanaması geçirdi. Çolak hastaneye kaldırıldı. Öte yandan borsa mağdurları arasında emekli öğretmenler, doktorlar, avukatlar, polis ve askerlerin de olduğu tespit edildi.

Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri