450 muhabirli lise gazetesi

Kaymakam, İlçe Milli Eğitim Müdürü, şube müdürleri ve çok sayıda öğrencinin katılımı ile yapılan toplantıda, 450 muhabirlik dev öğrenci kadrosu ile ilk etapta 15 bin olarak çıkacak gazetenin yayın ilkeleri tanıtıldı.

ÇANKAYA İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce kısa bir süre sonra liseli öğrencilerden oluşacak olan 450 muhabirlik dev kadrosu ile ilk etapta 15 bin tirajla yayın hayatına başlıyacak olan ‘Çankayayazıyor’ gazetesi için Nevzat Ayaz Kız Meslek Lisesi konferans salonunda toplantı yapıldı.

Çıkacak gazetenin yayın ilkelerinin tanıtıldığı toplantının açılış konuşmasını Çankaya Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat yaptı. Toplantıya, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Saydan, Şube müdürleri Elif Demir, Fatma Balıkçı’nın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Törende ‘Gazetenin İsmini Sen Bul’ yarışması sonucunda önerdiği ‘Çankayazıyor’ ismiyle birinci olan Cumhuriyet Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Eda Ezgi Arın’a ödülünü Çankaya Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat verdi.

Türkiye’de ilk

Liseli öğrenci Eda Arat konuşmasında, “Çankayayazıyor 450 muhabirlik bir kadroyla yayın hayatına başlayacak. İnanıyorum ki çok başarılı olacaklar. Çankaya Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Bunun diğer İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine de örnek olacağını ve 15 bin olarak planlanan tirajının günden güne artacağına inanıyorum” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Saydan ile Şube Müdürü Elif Demir, öğrenci Arat’ı’i yapmış oldukları çalışma nedeniyle kutladı.

Çankaya ilçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Saydan da ‘Çankayazıyor’ gazetesinin 450 muhabirle dünyanın en kalabalık muhabir ekibi ile yayın hayatına başlayacak olmasının kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti. Gazetede görev alacak öğrencilere büyük iş düştüğünü söyleyen Saydan, öğrencilerden gazetelerine sahip çıkmalarını istedi.

Sesimizi duyuracağız

ŞUBE Müdürü Elif Demir de okullarda akademik başarı kadar sanat ve sporda sosyal ve kültürel alanda elde edilen başarıların önemine dikkari çekti. Demir, “Okullarımızda yapılan faaliyetleri daha geniş kesimlere duyurmak istediğimiz için bu gazeteyi çıkarıyoruz” dedi. Demir, gazetenin yayın hayatına başlaması için verdikleri destekten dolayı Çankaya Kaymakamı Arat ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Saydan’a teşekkür etti.

Hürriyet
 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri