434 kişi askeri uçakla getirildi

Libya'daki iç savaştan kaçan Türkleri taşıyan dört askeri uçak Dalaman Havaalanı'na 5'i yabancı 434 kişiyi getirdi.

 

Libya'da yaşanan iç savaştan kaçan Türklerin tahliyesi devam ediyor. Dün gün içerisinde İzmir Çiğli 2.Ana Jet Üssü'nden kalkan C-130 ve C-160 tipi 4 askeri kargo uçağı, Türk vatandaşlarını getirmek için Libya'ya gitmişti.

 Libya'daki belirsizlik nedeniyle muhatap bulunamaması sonucu askeri uçaklar buradan uzun süre havalanamadılar. Akşam erken saatlerde dalaman havaalanına gelmesi beklenen uçaklar bu nedenle sabah saatlerinde ancak Türkiye'ye ulaşabildiler. Libya'nın Trablusgarp kentinden havalanan uçaklardan ilki saat 04.45'te Dalaman Havaalanına iniş yaptı ve 110 yolcu getirdi.

 Diğer uçaklarda sırasıyla saat 05.50, 06.45 ve 08.10'da Dalaman'a iniş yaptılar. Bu uçaklarda yine sırasıyla 105, 109 ve 110 yolcu getirdiler. Askeri uçaklarla Türkiye'ye getirilen yolculardan 5'i de yabancı. Yabancı yolculardan 4'ü Mısır ve 1'i de Libya vatandaşı.

Askeri uçaklarla gelen yolcuları Dalaman Havalimanı'nda Muğla Valisi Fatih Şahin ve Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz çiçeklerle karşıladılar. Yolcular, havalimanında ilk olarak sağlıkkontrolünden geçirildiler ve Kızılay tarafından ikram edilen yiyeceklerle karınlarını doyurdular.

Tekerlekli sandalye ile Dalaman Havaalanına gelen yolcu Sinem Taner ise basının ilgi odağı oldu. Herkesin Libya'daki kargaşa da yaralanmış olabileceğini düşündüğü Sinem Yolcu yaptığı kısa açıklamada "İlk bakışta Libya gazisi gibi görünüyorum ama durum öyle değil. Köpek saldırısı sonucu yaralandım" dedi.

Annesinin kucağında askeri uçaktan inen minik bir bebek ise yine dikkat çekti. Pasaport işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türk yolcular hazır bekletilen otobüslerle memleketlerine gitmek için yola çıktılar.

Dalaman havaalanında bulunan askeri uçakların emir bekledikleri ve tekrar Libya'ya gidebilecekleri öğrenildi.

haber 7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri