40 yıllık Öğretmen ile Yeni Başlayan Öğretmen Maaş Farkı

Öğretmenliğe yeni giren ile meslekte 40 yılı tamamlayan arasındaki aylık ücret farkı ne kadar?

Mesleğinde 40 yılını tamamlayan bir öğretmen ile ataması yeni yapılan öğretmenin aylık net maaşları arasındaki fark, bu meslekteki kıdemin maaşa yansımadığını göstermektedir.

 

Memuriyetine girenler, hizmet sürelerinin artmasıyla beraber kazanılmış hak aylık dereceleri yükselmekte ve bulundukları unvanların üst derecelerdeki kadrolarına yükselebilmektedirler. Kadro ve/veya kazanılmış hak aylık derecesindeki yükseliş, genellikle memurların aylık ücretlerinde artışa sebep olmakla birlikte, bu artış unvanlara göre farklılık gösterebilmektedir.

Memuriyete yeni başlamış olan 9/1’indeki öğretmen ile 40 yıl hizmeti olan ve kazanılmış hak aylığı 1/4’e ulaşmış öğretmenin aylık net maaş miktarları arasındaki farkı görebilmek amacıyla memurunyeri.com olarak hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Ancak, aday öğretmen ile meslekte 40 yılını geçirmiş öğretmen maaşı arasında görülen farkın, yıllar süren meşakkatli hizmetin karşılığı olmaktan çok uzak olduğunu değerlendirmekteyiz.

40 yıllık öğretmen ile yeni başlayan öğretmen arasındaki maaş farkı (2015 yılı ilk 6 ayında)

DERECE/KADEMEHİZMET SÜRESİAYLIK NET MAAŞ
9/1Yeni başlayan2.220 TL
1/440 yıl2.579 TL
Aylık Net Maaş Farkı359 TL

NOT:

**Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz öğretmene göre değerlendirme yapılmıştır.

**Çalışılan yer ve yapılan görevlendirmeler nedeniyle yararlanılan ödeme farklılıkları (yan ödeme, ilave eğitim öğretim tazminatı) ile ek ders ücreti ödemeleri dikkate alınmamıştır.

**Sendika aidatı ve toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi dikkate alınmamıştır.

 Bu yazıya ait tüm haklar Memurunyeri.com'a aittir. "memurunyeri.com" şeklinde link verilmesi kaydıyla içerik kullanılabilir. Link vermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.©

 



memurunyeri.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri