4 İlde Eğitime kar engeli

Etkili olan kar yağışı bazı il ve ilçelerde okulların tatil olmasına yol açtı. İşte tatil olan il ve ilçeler...

ZONGULDAK
Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi, bağlı belde ve köylerde eğitime bugün ara verildi.

Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı il merkezi, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bugün ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

TUNCELİ
Tunceli kent merkezi ile Mazgirt ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Tunceli Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, İl Hıfzıssıhha Kurulunun, kent genelinde pazar günü gece yarısından itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle, Tunceli merkezde ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında bugün eğitime ara verilmesi kararı aldığını kaydetti.

Öte yandan, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararda, olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle il merkezinde hamile ve engelli kamu çalışanlarının da izinli sayılacağı öğrenildi.

BURSA
Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bursa'nın Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Bursa'nın Harmancık ilçesinde ilköğretim okulları ve liseler, Büyükorhan'da ise ilköğretim okulları yoğun kar yağışı nedeniyle kaymakamlık kararıyla bugün tatil edildi.

Kar yağışının ilçe merkezlerinde 25 santimetreye ulaştığı, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreyi bulduğu bildirildi. Bu ilçelere bağlı birçok köy ile de ulaşımını sağlanamadığı belirtildi.

KÜTAHYA
Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kütahya'nın Simav ve Gediz ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, dün akşam başlayan kar yağışı ve tipinin ilçede ulaşımı olumsuz etkilediğini söyledi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, olumsuz hava koşullarıyla ilgili alınacak önlemlerin görüşüldüğünü ifade eden Ünal, ilçe merkezi, belde ve köylerde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve ortaöğretim okulları, özel eğitim kurumları ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verildiğini kaydetti.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumlu ise ilçede ilk ve orta dereceli okullar ile yaygın eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

http://www.sabah.com.tr/Egitim/2012/02/28/egitime-kar-engeli

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri