4 eski bakanla ilgili görüşmeler başladı

Dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu Raporunun görüşmelerine TBMM Genel Kurulunda başlandı.

TBMM Genel Kurulunda başlayan Soruşturma Komisyonu Raporu görüşmelerine muhalefet partileri tam kadro katılırken, AK Partili milletvekillerinin de büyük çoğunluğu Genel Kurul’daki yerini aldı.

Soruşturma Komisyonu Raporu’nda adı geçen eski Bakanlardan Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler Genel Kurul salonundaki görüşmelere katılırken, Genel Kurula Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı başkanlık ediyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Soruşturma Komisyonu Raporu görüşmelerinde katıldı.

ERDOĞAN BAYRAKTAR: KONUŞMAK İSTİYORUM AMA…
Dört Bakanın bugün konuşup konuşmayacakları merak ediliyordu. Meclis iç tüzüğü eski bakanlara konuşma ve savunma hakkı yapma hakkı veriliyorken, bugüne kadar hiçbir bakan oylama öncesi konuşmamıştı.

Genel Kurul’a ilk genel Erdoğan Bayraktar oldu ve şunları söyledi:
“Konuşmak istiyorum, hala da istiyorum. Ama yakın arkadaşlarım dostlarım konuşmamamın daha hayırlı olacağını söylediler. O yüzden konuşmayacağım. Arkadaşlar sizi sevdiğim için bunu açıklıyorum. Siz de beni sevin, sevgiye ihtiyacım var”

Bayraktar'dan sonra TBMM Genel Kurulu'na sırasıyla eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve eski Bakan Egemen Bağış geldi.

EGEMEN BAĞIŞ: SİYASETÇİLERİN DURUMA GÖRE A, B, C PLANLARI VARDIR
Egemen Bağış, Meclis'e geldiğinde gazetecilerin ''Konuşacak mısınız?'' şeklindeki sorusuna ''Dur bir bakalım. Duruma göre. Siyasetçilerin duruma göre A, B, C planları vardır'' yanıtını verdi.
Bağış, ''Nasıl bir sonuç bekliyorsunuz'' sorusuna ''Yüce Meclis'in takdiridir. Hayırlısı olsun'' cevabını verdi. 

İŞTE GÜLER'İN KONUŞMASI
Genel Kurulu'na gelen eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in konuşması halinde kürsüde neler söyleyeceğini önündeki deftere yazdığı görüldü.

Güler yazısında şu ifadeleri kullandı:
"Sayın Başkan, Soruşturma Komisyonu'na verdiğim sözlü ve 41 sayfalık yazılı savunmama ilave edeceğim başkaca bir..."

KOMİSYON BAŞKANVEKİLİ YILMAZ TUNÇ:
Komisyonumuz raporunu Meclis başkanlığına sunmuştur. Bazı hususlar, komisyon çalışmaları süresi içinde kamuoyuna yanlış aktarılmaya çalışıldı. Bunlardan bir tanesi dizi pusulası meselesi. Bu aslında hukuki bir konuydu. Yerel mahkemelerden bir üst mahkemeye dosyaların nasıl gönderildiğini, o dosyanın iade edildiğini çok iyi bilirler. Çünkü belgelerin gönderilen makamlar tarafından ne olduğunun bilinmesi lazım. O nedenle gereksiz bir tartışma yapıldı. Yüce Divan’a sevk durumunda da Meclis’in yapacağı iş dizi pusulasına bakarak gönderilir diyor. Yine soruşturmanın gizliliğinin ihlaline ilişkin bazı tavırlar gördük.

AK PARTİLİ MUSTAFA AKIŞ
Bu komisyondaki deliller kullanılamaz. Bu bir paralel yapı operasyonudur.

CHP'Lİ ÖZGÜNDÜZ
CHP'li Ali Özgündüz komisyon raporu ile ilgili söz aldı.
Özgündüz: Bu dünyanız için ahiretinizi yakmayın. Peygamber Efendimiz'in hadislerine uyun. Özal’ın devamı olmakla övünüyorsunuz. Özal zamanında vekilini yüce divana göndermişti.

MHP'Lİ BAL
MHP'li Faruk Bal komisyona ilişkin eleştiriler getirdi.
Bal: Yatak odalarındaki para sayma makineleri delil değil mi? Sırt çantalardan çıkan paralar delil değil mi? Haksızlık karşısında susaz dilsiz şeytandır

Ayrıntılar gelecek...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri