4 bin işsize müjde !

TÜBİSAD 4 bin işsize bilişim uzmanlığı yolunu açıyor

Türkiye Bilişim Sanayicileri Deneği (TÜBİSAD) Yönetim Kurulu ve Yüksek Bilişim Konseyi Faruk Eczacıbaşı, geliştirdikleri yeni proje ile hangi meslekten olduğuna bakmadan işsizlere bilişim uzmanı olma yolunu açtıklarını söyledi.

Eczacıbaşı, Cumhuriyet gazetesinde pazartesi günü yayınlanan söyleşisinde TOBB, Türkiye Bilişim Vakfı ve Türkiye İş Kurumu tarafından da desteklenen proje ile en az 4 bin üniversite mezununun bilişim uzmanı olarak piyasaya çıkacağını söyledi.

Eczacıbaşı, 600 saat sürecek olan kurs programına, İŞKUR tarafından yaklaşık 45 milyon dolarlık fon ayrılacağını da belirtti.

Programa katılmanın temel şartının işsiz olmak olduğunu da ifade eden Eczacıbaşı, katılımcının hangi bölümden ve hangi üniversiteden mezun olduğunun önemi olmadığını söyledi.

Eczacıbaşı şöyle devam etti:

"Bilişimi meslek edinmek isteyen her üniversite mezunu işsiz genç, bu eğitime katılabilir. Sadece eğitim vermekle kalmayıp istihdam yaratma gibi bir hedefimiz de var. Bu eğitimin yüzde 100 istihdam garantili bir eğitim olduğunu söylemek mümkün değil. O nedenle orta yol bulmaya çalıştık.

Bu eğitimi tamamlayan kişilerin, eğitimini aldıkları becerileri de kazanacakları 2 aylık staj dönemi geçirmeleri, staj sonrasında başarılı olmaları halinde, staj gördüğü kurum da kendisini isterse istihdam etmesi için formül bulmaya çalıştık. 2 aylık staj döneminde de kursiyerin parasını yine İŞKUR ödeyecek" dedi.

haber3

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri