3600 ek gösterge çalışması hızlandırılmalı, kapsam genişletilmelidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge konusunda memnuniyet katsayısını artıracak, tüm kamu görevlileri için beklentiyi karşılayacak bir çalışmanın yapılması gerektiğini belirterek...

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge konusunda memnuniyet katsayısını artıracak, tüm kamu görevlileri için beklentiyi karşılayacak bir çalışmanın yapılması gerektiğini belirterek, “Cumhurbaşkanı tarafından deklare edilen 3600 ek gösterge vaadi bir an önce yerine getirilmelidir. Öğretmenler, din görevlileri, polisler ve bazı yönetim kadrolarına yönelik 3600 ek gösterge konusunda çalışmalar hızlandırılmalı; 3600 ek göstergeden yararlananların kapsamı daha fazla kamu görevlisini mutlu edecek şekilde genişletilmelidir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 No’lu Şube’nin yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.



 

Üyelerimize daha iyi hizmet sunma azmiyle çıktığımız yolculuğun neticelerini alıyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, İl Millî Eğitim Müdürü Necmi Özen, Şube başkanları, siyasi parti temsilcileri ve üyelerin katıldığı açılışta konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, mütevazı adımlarla başlayan, samimiyeti bozmadan büyüyen, gelinen noktada kapasiteyi artırarak üyelerine daha iyi hizmet sunma azmiyle çıktıkları yolculuğun neticelerini aldıklarını ifade ederek, hizmet binasının kazanılmasında katkısı olan herkese teşekkür etti.

Söz yerine gelmeli, 3600 ek gösterge verilmelidir

Eğitim gündemine de değinen Yalçın, 3600 ek gösterge ile ilgili verilen sözün gereğinin bir an evvel yapılması çağrısında bulunarak, meslek grupları bazlı değil, memnuniyet katsayısını artıracak, tüm kamu görevlileri için beklentiyi karşılayacak bir çalışma beklediklerini söyledi.

Öğretmenler, din görevlileri, polisler ve bazı yönetim kadrolarına yönelik 3600 ek gösterge konusunda çalışmaların hızlandırılmasını isteyen Yalçın, “3600 ek göstergeden yararlananların kapsamı daha fazla kamu görevlisini mutlu edecek şekilde genişletilmelidir” şeklinde konuştu.

Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması kaldırılmalıdır

Temel insan haklarına aykırı, aile düzenini ve bütünlüğünü bozucu, öğretmenler arasında bir kast sistemi oluşturan, verimliliği düşüren sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmesini gerektiğini kaydeden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca öğretmen istihdamında mülakat sistemi kaldırılmalıdır. Yıllarca emek vererek okumuş ve birçok yazılı sınavdan geçmiş öğretmen adaylarının birkaç dakikalık mülakatla elenmesi, adalet duygusunun zedelenmesine neden olmaktadır. Bakanlık, yeni alımlarda bugünkü tecrübeyi de göz önüne alarak, bu durumu gözden geçirmelidir. Yeni personel alımı, adalet, ehliyet ve liyakat ölçülerine göre yapılmalıdır.”



 

Öğretmenlik meslek kanunu çıkarılmalıdır

Öğretmenlerin görev yaptıkları okullarda ve eğitime ilişkin genel politikaların geliştirilmesinde karar alma süreçlerine aktif şekilde dâhil olabilmeleri ve böylece eğitim sisteminin asli öznesi olarak hak ettikleri yere gelebilmeleri için mevcut katılım mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini dile getiren Yalçın, şöyle konuştu: “Öğretmen, emeklerinin değerli görülmesi noktasında kaygı taşımaktan kurtarılmalı, eğitim kalitesini belirlemedeki kilit rolün kendisinde olduğu gerçeği ve bilinciyle mesleğini icra etmelidir. Öğretmenlik, mesleğin toplumsal algısını ve hukuki altyapısını güçlendirecek, mesleki özerkliğini tesis edecek, okulun yönetimi başta olmak üzere karar alma mekanizmalarında etkin rol almasını sağlayacak bir meslek kanununa sahip olmalı; yapılan iş karşılığı hem adil hem de mesleki saygınlığı destekleyecek düzeyde, yüksek maaş alan meslekler arasında olmalıdır.”

Okulların ödenek sorunu çözüme kavuşturulmalıdır

İlkokul ve ortaokullara doğrudan ödenek verilmemesinin, söz konusu okulları il özel idaresinin kaynak aktarımına ve okul aile birliğinden sağlanacak gelire bağımlı kıldığına dikkat çeken Yalçın, “Okulların zaruri harcamaları için okul aile birlikleri tarafından üretilmeye çalışılan çözümler, başvurulan yollar yetersiz kalmaktadır. Okul yöneticilerinin eğitim liderliği yapmalarının önündeki en büyük engel olan ödenek sorunu; öğretmeni, yöneticiyi ve veliyi karşı karşıya getirmekte, bundan da en fazla zararı yine öğrenciler ve okul yönetimleri görmektedir. Velilerden para talep etme dönemi sona erdirilmeli; öğrenci sayısı, okulun büyüklüğü, donanım ihtiyacı gibi faktörler esas alınarak öğrenci başına belirlenecek tutarda doğrudan ödenek aktarımı yapılmalıdır” diye konuştu.

Eğitim yöneticiliği profesyonel meslek olmalıdır

Eğitim yöneticiliğinin profesyonel meslek olması gerektiğini vurgulayan Yalçın, Eğitim-Bir-Sen’in hazırladığı “Eğitim Yönetiminde Liyakat ve Kariyer Sistemi” raporunun eylem planına yansımasının önemli olduğunun altını çizerek, eğitim yöneticiliğinin ayrı bir meslek hâline getirilmesi, ‘ikinci görev’ ve ‘görevlendirme’ kapsamından çıkarılması ve bir kadro unvanı olarak yeniden kurgulanması; eğitim yöneticiliğine en iyilerin yönlendirilmesi, mesleğin statüsünün, ücret ve diğer boyutlarıyla cazip hâle getirilerek özendirilmesi, görev, yetki ve sorumluluk dengesinin sağlanması gerektiğini söyledi.



 

Karaman: Kuruluş toplantımızı yaptığımız binada olmak mutluluk verici

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı Muammer Karaman ise, yıllar sonra yeniden Şubemizin temellerinin atıldığını yere geldikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Çok büyük bir heyecan yaşadıklarını vurgulayan Karaman, “Bu bina bizim ilk kuruluş toplantımızı yaptığımız bina. Binanın toplantı salonunda sendikamızın ilk kuruluş toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantı, bu binanın alt katında, bodrumda yapılmıştı. Biz o bodrumu da aldık. O gün o toplantıyı yapanlar bugün aramızda” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, kurdele kesilerek yeni bina hizmete açıldı.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SENDİKALAR Haberleri