35 kiloluk bacaya ‘GOLD KART’lı özür

Rahmi Koç Müzesi'ni ziyaret eden küçük Talya üzerine 35 kiloluk baca devrilince ölümden döndü. Müze yetkilileri ise aileye, 'Gold Kart' hediye ederek özür diledi

Özel bir firmanın ihracat müdürü Alper Göknar, 7 yaşındaki kızı Talya Işık Göknar'ı 2 Ekim'de Rahmi Koç Müzesi'ne götürdü. 'Tersaneler' bölümündeki 35 kiloluk gemi bacasını incelerken, bacanın üzerine düşmesi sonucu sağ elinin iki parmağı kırılan ve bir parmağı da kopma noktasına gelen küçük kız, acilen hastaneye kaldırıldı. Hastanede kopmak üzere olan parmak dikildi.

DALGA GEÇER GİBİ KART TEKLİF ETTİLER

Ancak baba Alper Göknar olaydan sonra müze yetkililerinin gönderdiği mektupla şok olduklarını söyledi. Yetkililerin yolladıkları mektupta, “Çok üzüldük. Acil şifa diliyoruz. İyileşince Talya müzemize gelmek isterse kendisine özel bir gold kartı takdim edeceğim. Bu kartla yıllarca müzemize girebilecek. Elbette anne ve babasına da aynı kartı takdim etmekten mutlu olacağım” dediğini belirten Göknar, “Bizimle dalga geçer gibi gold kart teklif ettiler, çok üzüldük” diyerek tepki gösterdi.

YA BACA KIZIMIN BAŞINA DÜŞSEYDİ

Rahmi Koç Müzesi yetkilileri hakkında savcılığa şikayette bulunan Alper Göknar “Müzeyi gezerken kızımın feryadını duyup yanına koştuk. Parmağı kırılmıştı. Olaydan sonra bizi arayan soran olmadı. O bacayı mutlaka sabitlemeleri gerekirdi. Kızımın başına da düşebilirdi. İhmal var. Müze yetkililerinin ifadelerinin bizi suçlar nitelikte olduğunu görünce sembolik olarak 1 TL'lik maddi tazminat davası açtım” dedi. • HABER MERKEZİ

HATA ÇOCUKTA

Bacanın içine girmiş

Rahmi Koç Müzesi Genel Müdürü Ertuğrul Duru'nun ise savcılığa verdiği ifadede, “Ofisimde çalışırken, 'Manika' denilen ve 10 yıldır aynı yerde sergilenen gemi havalandırma borusunun içine bir kız çocuğunun girmiş olduğunu, daha sonra gemi havalandırma borusu ile yere kapaklandığını, sağ elinin yüzük parmağının yaralandığını söylediler. Yüksekliği 127 santimetre, ağırlığı 35 kg olan gemi havalandırma borusuna bir şahsın önce ayakları ile girebileceği ve ters gireceği için yardım almadan girmesi mümkün değildir. Gemi havalandırması, ters 'J' harfi şeklindedir” şeklinde açıklama yaptı. Alper Göknar, işadamı Rahmi Koç'a yazdığı mektupta da, “Kızım sağlıklı geldiği müzenizden hayatı boyunca izini silemeyeceği bir yara ile ayrıldı “ ifadesini kullandı. Koç'un Göknar'a verdiği yanıtta ise, ilerde bu tür kazaların yaşanmaması için iki kaza eksperinin müzeyi etüt ettiklerini söylediği öğrenildi.
star

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri