35 gün direndi, işini geri aldı

Güllü Hanoğlu taşeron firmanın baskısıyla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki işinden atıldı.

Güllü Hanoğlu taşeron firmanın baskısıyla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki işinden atıldı. Hastane önünde eyleme başlayan Hanoğlu 35 gün sonra zafere ulaştı

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, taşeron şirketin dayattığı taahhütnameyi imzalamadığı için işten çıkartılan Güllü Hanoğlu 35 gündür sürdürdüğü mücadelesinde başarıya ulaştı. Bir süre önce hastanede çalışmaya başlayan "Atlas" adlı taşeron firma, çalışanlara "geçmişe ait tüm haklardan vazgeçtiklerine"ne yönelik sözleşme imzalatmak istedi. Taahhütnameyi imzalamayı reddeden Güllü Hanoğlu 8 Temmuz'da işten çıkartıldı. 8 yıldır çalıştığı ortopedi servis sekreterliği görevinden kazandığı 750 TL ile Kıbrıs gazisi babası ve 5 kardeşine bakmaya çalışan Hanoğlu bu karar üzerine hastanenin bahçesinde oturma eylemine başladı. 24 saat hastanenin bahçesinde bekleyen Hanoğlu, hocasından hemşiresine, asistanından hastabakıcısına, teknisyenine, tıbbi sekreterinden temizlik personeline kadar tüm çalışanların desteğini gördü. Zaman zaman siyasilerin de gelip destek verdikleri Güllü Hanoğlu, "8 yıldır bu hastanede çalışıyorum. Taşeron firmalar gelir gider ama biz bunların ne yaptıklarını bilmeyiz. Son gelen taşeron firma geçmişe dönük haklarımızdan feragat ettiğimize dair taahhütnameyi imzalatmak istedi. Biz sonuçta emeğimizle var olan insanlarız. Sendika temsilcisi olmam ve hak hukuk bildiğimiz için beni işten çıkardılar. Oturma eylemine girişeceğimi hiç düşünmediler" dedi.

TAŞERON FİRMA GİTTİ
Hastanede 108 kişinin çalıştığını bunlardan yalnızca 8 kişinin işe yeni girmelerinden dolayı taahhütnameyi imzaladıklarını diğer çalışanların ise haklarını kaybetmemek için imza atmadığını vurgulayan Güllü Hanoğlu, 8 Temmuz'da işten çıkarıldığını 13 Temmuz'da oturma eylemine başladığını belirterek, " Çünkü benim arkamdan işten çıkartılacak insanlar vardı. Bir nevi bent oldum onların işten çıkarılmasına. Zaten, oturma eyleminin arkasından şirketin ihalesi iptal edildi. Bir usulsüzlük olduğu gerekçesiyle Sağlık Müdürlüğü tarafından iptal edilince, içeride taahhütname baskısı da kalktı. Artık görevime geri döneceğim" dedi.

DESTEK YAĞDI
Güllü Hanoğlu'na eylem sırasında pek çok kişi destek verdi. Hastane çalışanlarının tamamı da Hanoğlu'nun yanındaydı.

 Sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri