32 Milyon Seyirci Sayısı, Dublajla Yukarı Çekilebilir

Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Türkiye'de 32 milyonda kalan sinema izleyicisi sayısının yukarı çekilebilmesi için firmalara "yabancı filmleri Türkçe dublajlı gösterin" önerisinde bulundu.

ANKARA (ANKA) - Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Türkiye'de 32 milyonda kalan sinema izleyicisi sayısının yukarı çekilebilmesi için firmalara “yabancı filmleri Türkçe dublajlı gösterin” önerisinde bulundu.
Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik ANKA'ya yaptığı açıklamada, Türkiye'de sinema izleyici sayısının yeterli olmadığını belirtti. 2008 yılı süresince salonların ancak 32 milyon seyirci topladığını kaydeden Çelik, “Sinema izleyici sayısı Avrupa'da ülke nüfuslarının 2 katı, Amerika 3 katı, Türkiye'de nüfusun yarısından az. Bu rakamın yeterli olduğunu mümkün değil” diye konuştu.
Bilet fiyatlarının pahalı olmasının yanı sıra gösterime giren yabancı filmlerin alt yazılı olması nedeniyle, izleyicinin ilgisini zayıflattığını savunan Çelik, bu filmlerin Türkçe dublajlanması önerisinde bulundu. Çelik şunları dedi:
“Türk halkı aslında sinemaya gitmeyi seviyor. Ancak yabancı filmlerin altyazı ile gösterilmesi özellikle Anadolu seyircinin ilgisini zayıflatabiliyor. Bu bakımdan yabancı filmlerin, belli seanslarda Türkçe dublajlı gösterilmesinin seyirci sayısını artıracağına inanıyorum. Çünkü bu nedenle sinemaya gitmeyenler var. Bunun için herhangi bir yasal düzenlemeye de gerek yok, dağıtımcı firmalar bunu yapabilir. (ANKA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri