310 TL'ye 10 yıllık pasaport alınacak

Pasaport Kanunu'nda yapılan yeni değişikliklerle yeşil pasaportlarda erkek çocukların yaşı 18'den 25'e yükseltilirken kız çocuklarının sınırsız olan süresi 25 yaşa düşürüldü.

Öte yandan yeşil pasaportların süresinin 4 yıldan 5 yıla, diğer pasaportların süresi ise 5 yıllık harç fiyatına 10 yıla uzatıldı


HAZİRAN ayının başından beri verilen çipli pasaportlarla ilgili yeni değişiklikler yapıldı. Resmi Gazete'de 1 Ağustos'ta yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikler dün il emniyet müdürlüklerine gönderilerek yürürlüğe girdi. İşte Pasaport Kanunu'nda yapılan yeni değişiklikler:

1) Çipli pasaportlar 310 TL'ye 10 yıllık geçerli olacak.
2) Pasaportlar 310 TL'ye 5 yıl uzatılacak.
3) 10 yıllık umuma mahsus pasaport uygulamasından 18 yaşından büyükler yararlanacak. 18'inden küçükler 310 TL'ye 5 yıl geçerli pasaport alacak.
4) 3 - 6 ay, 1 yıl, 2 yıl ve 3 yıllık harç bedellerinde bir değişiklik yok.
5) Hizmet (gri) ve hususi (yeşil) pasaportlarda kız ve erkek çocuklar için yaş sınırı 25 olarak belirlendi. 18 yaşından büyük erkek ve kız çocukları anne veya babalarının yeşil ya da gri pasaport haklarından bekar olmaları, gelir getiren bir işte çalışmamaları, hak sahibi anne babalarıyla birlikte ikamet etmeleri ve öğrenci olduklarını belgelemeleri halinde 25 yaşına kadar faydalanabilecek. Bu durum açık öğretim ve açık lise öğrencilerini de kapsıyor.
6) Yeni değişiklikle anne-babasıyla ikamet eden, çalışmayan ve bekar
engelliler (bedensel, ruhsal ve sinirsel) tam teşekküllü hastaneden doktor
raporuyla yaş sınırı olmaksızın yeşil ya da gri pasaport alabilecek.
7) 5 Ağustos'tan itibaren yapılan uygulamadan 4 Ağustos'a kadar 5 yıllık pasaport alanlar, sürenin 10 yıla çıkarılması için başvuramayacak.


Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri