3 aylık öğretmen soba kurbanı oldu

Ekim ayından beri Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Beyköy İlköğretim Okulu'nda ücretli sınıf öğretmenliği yapan 21 yaşındaki Nurcan Demir lojmanda sobadan zehirlenerek yaşamını yitirdi

Nurcan Demir (21), Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden mezun olmuş gencecik bir öğretmendi. Memleketi Manisa’dan geçen ekim ayında Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Beyköy’de ücretli sınıf öğretmenliğine başladı. 3 öğretmen arkadaşıyla okula ait lojmanda kalıyordu.
Sınıf öğretmeni olan eniştesi İsmail Çoban ile aynı yerde öğretmen olan Nurcan Demir, önceki gece üç kız arkadaşı bir odada kalınca, yatağını diğer odaya götürerek buradaki sobayı yaktı, uykuya kaldı.
Sabah, Nurcan’ın kalkmadığını gören arkadaşları Pınar Azman, Sümeyka Aktaş ve Gülen Özmen, kapının arkadan kilitli olduğunu görünce seslenerek uyandırmak istedi. Ancak ne bağırıp çağırmaları, ne de kapıyı yumruklamaları sonuç verdi. Bunun üzerine erkek meslektaşlarından yardım istediler. Erkek öğretmenler kapıyı kırdığında Nurcan Demir’in cansız bedeniyle karşılaştılar.

 

Eve gelen sağlık ekibi, Nurcan öğretmenin sobadan çıkan korbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdiğini belirledi. Diğer odada kalanların hiç hissetmediği karbonmonoksit gazından zehirlenen Nurcan Demir’in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
Beyköy’ün, Tekman ilçesine 20 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten öğretmenler, “Dört yıl önce yine Beyköy’de görevli bir öğretmen arkadaşımız soba zehirlenmesinden öldü. Bu ikinci vaka” dedi. Beyköy’de asker öğretmen olarak görev yapan?Mustafa Yılman, sobadan sızan gazdan zehirlenerek can vermişti.
Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Beyköy’ün Muhtarı Eşref Çınar:
“Öğretmenlerimizin kaldığı yer lojman bile değil. Gelin görün, insan yatamıyor içinde. Dört sene önce bir öğretmenimiz daha sobadan zehirlenmişti. İsmi Mustafa idi. Şimdi onun hayatını kaybettiği evde, evli bir öğretmen yaşıyor. Olaydan sonra hiçbir tedbir alınmadı.”

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri