29 Öğretmene Cumhurbaşkanına Hakaret'ten Soruşturma

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu`nun `Kocaeli’nde Açılan Soruşturmalar Derhal Geri Çekilmelidir!` başlıklı açıklama metnidir.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu`nun `Kocaeli’nde Açılan Soruşturmalar Derhal Geri Çekilmelidir!` başlıklı açıklama metnidir.
 

Eğitim Sen olarak 13 Şubat tarihinde Alevi dernekleri ile birlikte düzenlediğimiz greve yönelik farklı illerde açılan soruşturma zincirine bir yenisi daha eklenmiştir. Kocaeli`nde sendikamızın almış olduğu karara dayanarak greve çıkan 29 Eğitim Sen üyesine ‘Cumhurbaşkanına hakaret` gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Eşitlik ve demokrasi mücadelesi yürüten tek eğitim sendikası Eğitim Sen`e yönelik baskı politikalarına karşı meydan okuyor, herkesi bizlerle birlikte mücadeleye devam etmeye çağırıyoruz.

AKP hükümeti 13 yıllık iktidarı boyunca kendi politik çıkarları doğrultusunda eğitim sistemini dizayn etmeye çalışmış; kendisinden önceki hükümetler gibi tekçi eğitim modelini sürdürmüştür. Aleviler, Kürtler, kadınlar ve farklı kimlikler başta olmak üzere dayatılan Türk-Sünni ideolojisi sadece çocuklarımızı değil; tüm bir toplumu AKP`nin kendi amaçlarına göre şekillendirme çabasının bir sonucudur. Sendikamız kurulduğu günden bu yana eşitlik talebini savunmuş, zorunlu din derslerinin kaldırılması için uluslararası sözleşmeler ve AİHM kararları temelinde düzenlemeler yapılması gerektiğini savunmuştur. Her zaman diğer demokratik kitle örgütleri ile ortak zeminde mücadelesini sürdüren sendikamız; Alevi dernekleri ile birlikte 13 Şubat`ta her yerde grev ve boykotu örgütlemiştir.

Örgütlediğimiz grevle dile getirilen taleplerimiz bu ülkede demokrasinin ve özgürlüklerin garantisidir. Taleplerimizi Cumhurbaşkanı`na hakaret olarak görmek ise en basit tabiriyle korkunun ifadesidir. AKP iktidarı sendikamızın toplumsal barışı sağlayacak mücadelesine karşı bir diktatöre yakışır şekilde hareket etmektedir. Ancak saldırı, baskı, sürgün ya da yeni haliyle ‘Cumhurbaşkanı`na hakaret` gerekçesiyle açılan hiçbir soruşturma amacına ulaşamayacaktır. Sendikamızın temsil ettiği demokratik geleneği bu gibi yöntemlerle durduramayacağını herkes bilmeli, demokratik eğitimin geleceğin güvencesi olduğu en iyi şekilde kavranmalıdır.

Eğitim Sen Genel Merkezi olarak Kocaeli Şube yöneticilerimiz ve üyelerimize açılan soruşturmanın derhal geri çekilmesini talep ediyor; sendikamızın Alevi dernekleri ile birlikte ‘Bilimsel ve Laik Eğitim İçin Grevdeyiz/Boykottayız` şiarıyla örgütlediği 13 Şubat eylemleri ile ortaya çıkan demokrasi ihtiyacının görmezden gelinmemesi için başta AKP hükümeti ve MEB olmak üzere tüm yetkililere çağrıda bulunuyoruz. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri