270 öğrenci yemekten zehirlendi!

Diyarbakır'da çeşitli hastanelere kaldırılan öğrenciler tedavi altına alındı.

Diyarbakır'ın Hazro İlçesi Merkez Atatürk İlköğretim Okulu, Kırık Kaşık Köy İlköğretim Okulu, Gözlü Köy İlköğretim Okulu, Kırmataş Köy İlköğretim Okulu ile Dedaş Köy İlköğretim Okulu'nda taşımalı eğitim gören 270 öğrenci zehirlendi.

Özel bir firma tarafından verilen öğlen yemeğinde yedikleri ekmek arası tavuk dönerden zehirlendikleri iddia edilen 270 öğrenci Hazro ve Silvan İlçeleri'nde tedavi altına alındı. Durumu ciddi olan 60 öğrenci ise Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi.

Hazro Merkez Atatürk İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören bir öğrencinin velisi Cani Turan, "Firma yetkililerinin ihmalı üzerine çocuklarımız zehirlendi. Çocuklarımıza bayat tavuk döner verdiler böyle sorumsuzluk görülmemiş. Bu ihaleyi alan firma yetkilileri cezalarını çeksinler. Öğlen yemeğini yiyen öğrenciler zehirlenmiş, çocuklar eve gelince durumlarını fark ettik" dedi. Öte yandan, Silvan Devlet Hastanesi'nde izinli olan tüm personel ve doktorlarır göreve çağrıldığı öğrenildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak hastaneye giderek öğrenciler hakkında yetkililerden bilgi aldı ve çocukların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.


 Habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri