21 bin dolarlık Türk halısı New York’ta kriz çıkardı

New York Valisi Paterson'ın tasarrufa gidilmesine rağmen konutuna 21 bin dolarlık antika Türk halısı alması kriz yarattı. Halk valiye ateş püskürüyor.

KÜRESEL krizin odağındaki ABD'de Türk halısı krizi yaşanıyor. New York Valisi David Paterson'ın konutuna alınan 21 bin dolar değerindeki antika Türk halısı yüzünden Valilikte kriz çıktı. New York Valisi Paterson'ın yaşanan küresel mali krizin ardından yaklaşık 2 milyar doları bulan bütçe kısıtlamasına gitmesi ve kriz nedeniyle birçok projeyi askıya almasına rağmen evine 21 bin dolar değerinde antika Türk halısı döşetmesi New York'ta büyük tepki yarattı. Valilik konutuna yeni satın alınan antika Türk halısı için harcanılan para ile eleştirilerin hedefi haline gelen New York Valisi'ni çeşitli basın yayın organlarında eleştiren New Yorklular, 'Halka yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle tasarruf yapma çağrısında bulunan New York'un en yetkili kişisinin en başta tasarruf yapması gerekir, halka çağrı yapıyor, kendisi evine antika Türk halıları döşetiyor, vergilerimiz lüks şekilde harcanıyor' yorumunu yaptılar.

RUTİN YENİLEME HALKI ÇILDIRTTI

AMERİKAN basınında geniş yankı bulan tepkiler yüzünden açıklama yapan Vilayet Hizmet Bürosu yetkilileri Vali Paterson'ın ikamet ettiği ve müze olarak da kullanılan konutun 19'uncu yüzyılda yapılmış tarihi bir bina olduğu belirterek, yeni döşetilen antika Türk halısıyla ilgili yapılan harcamanın rutin bir yenilenme olduğunu söylediler. Kamu Çalışanları Federasyonu sözcüsü Darcy Wells ise 'Bizlerden birçok şeyi kısmamızı istiyorlar, ama kendileri savurganlık yapıyorlar' dedi.
Star

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri