2024 TYT soruları zor mu kolay mı? | TYT soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

2024 TYT soruları zor mu kolay mı? TYT soruları ve cevapları 2024 için heyecanlı bekleyiş başladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı, milyonlarca öğrencinin katılımıyla TYT sınavı 8 Haziran tarihinde yapılıyor.

Üniversite sınavının birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) Cumartesi günü 81 ilde hazırlanan sınav merkezlerinde yapılıyor. TYT oturumunda adaylara Türkçe’den 40, Sosyal Bilimler Testinden 20, Temel Matematik’ten 40 ve Fen Bilimleri’nden toplam 20 soru yöneltilecek.

TYT oturumları sabah saat 10.15’te başlarken adaylara 165 dakika süre verilecek.

Sınavın tamamlanmasının ardından öğrenciler karşılarına gelen soruların doğru yanıtlarını YKS soruları ve cevap anahtarıyla öğrenebilecek.

YKS soruları ve cevap anahtarı osym.gov.tr adresinden erişime açılacak. Peki YKS soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? İşte, YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarı sorgulama ekranı…

YKS (TYT) SORULARI VE CEVAPLARI 2024 AÇIKLANDI MI?

Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin katılımıyla düzenlenecek YKS oturumları 8-9 Haziran 2024 tarihinde düzenleniyor.

Öğrenciler YKS 1. oturum olan Temel Yeterlilik Testi’ne 9 Haziran Cumartesi günü katılıyor. TYT soruları ve cevaplarının açıklanma tarihine ilişkin resmi bir bilgilendirme yapılmadı.

Ancak ÖSYM genellikle merkezi sınavların tamamlanmasının ardından aynı günde cevap anahtarlarını erişime açıyor.

TYT soruları ve cevap anahtarının yarın düzenlenecek AYT ve YDT
oturumlarının tamamlanmasının ardından erişime açılması bekleniyor.

Geçtiğimiz yılda benzer şekilde 2024-YKS soruları ve cevapları, tüm oturumlar tamamlandıktan sonra açıklanmıştı. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

YKS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI SORGULAMA EKRANI

YKS soruları ve cevap anahtarı internet üzerinden erişime açılacak. Adaylar internet bağlantısı olan telefon, tablet, bilgisayar gibi araçlarla TYT soruları ve cevaplarına erişim sağlayabilecek.

YKS cevap anahtarı ekranı osym.gov.tr adresinden adaylarla paylaşılacak. Cevap anahtarı duyurusu resmi sitenin yanı sıra ÖSYM’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılıyor.

“YKS soruları ve cevap anahtarı açıklandı” duyurusu geldikten sonra adaylar sorgulama ekranına erişim sağlayabilecek.

TYT 2024 ZOR MU KOLAY MI?

TYT 2024 sınavına ilişkin zorluk derecesi düşüncelerinizi ve hatırladığınız soruları YORUM olarak yazabilirsiniz. Yorumlarınız sitemizde yayımlanacaktır...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri