2011'de hackerların hedefi: Sosyal ağlar ve akıllı telefonlar

Bilgisayar güvenliği uzmanlarına göre bu yıl hackerlar Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar ile akıllı telefonlara göz dikecek.

2011 yılının bilgisayar güvenliği açısından nelere gebe olduğunu değerlendiren uluslararası antivirüs kuruluşu ESET, zararlı yazılım sayısının yeni yılda 50 milyon adete çıkmasının beklendiğini, en büyük saldırıların ise Facebook, Twitter gibi sosyal platformlara ve akıllı telefonlara yönelik olacağının öngörüldüğünü açıkladı.

ESET uzmanlarına göre, bu yıl popüler arama motorlarına yönelik 'sosyal mühendislik' saldırıları da artacak. İnternet bağlantılı cep telefonlarına olan ilginin artmasıyla birlikte hackerların bu alana yönelmesinin de kaçınılmaz olduğunu belirten uzmanlar, son olarak Wikileaks'e yönelik saldırılarla gündeme gelen DDOS saldırılarında da artış beklendiğini ifade etti.

2010 yılında bu tür bilinen virüs sayısının 40 milyon olarak tespit edildiğini, 2011 de ise bu sayının iyimser bir tahminle 50 milyonu geçmesini beklediklerini ifade eden uzmanlar kullanıcıları uyardı
radikal

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri