2011 'sigarasız yılı' ilan edildi

PETKİM'in 2011 yılını ''Sigarasız Yılı'' ilan ettiği ve bu kapsamda ''Sigara Bırakma Polikliniği''ni hizmete açtığı bildirildi.

PETKİM'den yapılan yazılı açıklamada, ''Sigara Bırakma Polikliniği''nin hizmet açılışı öncesinde, şirket çalışanlarına sigaranın zararları konusunda Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve İzmir İl Tütün Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Kılınç tarafından bir brifing verildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Prof. Dr. Kılınç, Türkiye'de sigaraya başlama yaşının 12'ye kadar indiğini, 13-15 yaş arasındaki çocukların yüzde 30'unun sigara kullandığını ifade etti. Prof. Dr. Kılınç, her yıl 100 bin insanın sigaraya bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğini, önlem alınmazsa bu sayının 20 yıl içinde 250 bine çıkacağını vurguladı.

PETKİM'İn Sigara Bırakma Projesi'nin kapsam bakımından Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kılınç, PETKİM'in diğer şirketlere örnek olacağını söyledi. ''Sigara Bırakma Polikliniği''nin hizmete açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan PETKİM Genel Müdür Yardımcısı Hatice Kaygın da şirkette 2011 yılını ''Sigarasız Yılı'' ilan ettiklerini bildirerek, şunları ifade etti:

''Sigarayı bırakmaya ve tedavi sürecine girmeye karar veren arkadaşlarımızın, hastanelerde bulunan polikliniklere gitmesi her zaman mümkün olmuyor. Biz bu hizmeti onların ayağına getirmekle, çok daha rahat tedavi görmelerini sağlayacağız. Personelimizin ve ailelerinin sağlıklı bir yaşam sürmeleri için PETKİM'de sigara içimini sıfır noktasına indirmeyi amaçlıyoruz.''

PETKİM'in ''Sigara Bırakma Projesi'' kapsamında açılışı yapılan ''Sigara Bırakma Polikliniği'' şirket bünyesinde 24 saat görev yapan Sağlık Birimi'nde hizmet verecek.

cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri