2005 Sınavının Yeni Değerlendirme Sonucu Puanları artanlar

Sitemize gelen yoğun e posta sorularından dolayı bir açıklama gereği duyuyoruz.

Değerli Eğitimciler;

 

Bizler ilgili en son Yönetici Atama Genelgesini yayınlayan Türkiye'nin ilk haber sitesiyiz. Bilindiği üzere 31 Ekim akşamı sitemiz Genelge taslağını yayınlamıştır. Ancak geçmişte EK-2 yi deTürkiye'de ilk kez Türkiye Eğitim yayınladığında sendikalardan gelen eleştirilerle Bakanlık yayınlayacağı taslağı hemen değiştirmişti. Bu Genelgede de böyle oldu. Ancak Bakanlık bu kez çok küçük değişiklik yapmıştır. Türk Eğitim Sen Başkanı Sayın KONCUK ilk kez Türkiye Eğitim'den bu Genelge'yi görmüştür.

 

 

Bu durumda Genelge'nin (2008/74) 11. maddesinde : “26/03/2005 tarihinde müdür yardımcılığı için yapılan seçme sınavına girenlerden 2008 yılı itibariyle yapılan son değerlendirme sonucunda basarılı sayılanların basvuruları sınavın geçerlik süresi ile sınırlı olmak kaydıyla ilgi (a)  Yönetmeligin Geçici 2 inci madde kapsamındaki hükümler çerçevesinde değerlendirilecektir.”  ibaresi bizce açıktır.

 

2005 Müdür Yardımcılığı sınavının yeniden değerlendirilmesi sonucu puan değeri artan; daha önceden eski puan değerine göre atanmış ya da puan değeri 70 puanın altındayken bu işlem sonucu barajı geçenlerin de atama başvurularının alınıp değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyiz.

 

Bazı İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin her ne kadar daha önce atananların (2005 yılı sınavını kazananların) puan değeri artsa bile başvuramayacağını bildirmesinin hukuka uygun olmayacağını da buradan belirtmek isteriz.

 

Örneğin 2005 yılında 71 alıp , yeniden değerlendirme sonucu puanı 74 olan bir atanmış müdür yardımcısının da duyurlara Yönetmeliği Geçici 2. maddesi hükmüne göre başvurcağını mütalaa etmekteyiz.

 

26.03.2005 TARİHLİ EĞİTİM KURUMLARI MÜDÜR YARDIMCILIĞI SEÇME SINAVI SON DEĞERLENDİRMEYE GÖRE SINAV SONUÇLARI İÇİN tıklayınız

 

 

Saygılarımızla

 

TürkiyEEğitim  www.turkiyeegitim.com

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (34)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri