20 dakikada emekli oldu!

"Vatandaşlar aracılara başvurmasın, boşa para harcamasın."

SGK Muğla İl Müdürlüğü'nde yaşanan yoğunluk nedeniyle Köyceğiz, Ortaca ve Dalamanlılar için açıklan SGK Ortava Şubesine başvuran Filiz Koç, 20 dakika içerisinde işlemlerini tamamlayarak emekliliğe adım attı.

3 ilçeye hizmet veren SGK Ortaca Şubesi'nde Müdürü Özkan Arslan, "Kurumumuzda, aracıya gerek olmadan ve çok kısa zamanda emeklilik işlemleri yapılıyor.

Vatandaşlarımız aracılara başvurmasın ve boşa para ödemesinler. Filiz Hanım 9 yıldan bu yana Dalaman'daki bir otelde çalışmış. Önceki çalıştığı yerlerdeki hizmetleri de birleştirdi ve bize emeklilik başvurusunda bulundu. Filiz Koç'un hizmetlerinin toplanması sonucunda dosyası işleme koyuldu ve 30 dakikalık bir süreçte kendisini emekli ettik" dedi.

ARACILARA GEREK YOK

SGK Ortaca Müdürü Özkan Arslan, kurum olarak emeklilik evraklarında ve hizmetlerinde herhangi bir eksiği olmayanların işlemlerinin yarım saatte tamamlandığını hatırlatarak, "Ne yazık ki bölgemizde de, diğer bölgelerde olduğu gibi emekli olmak isteyen vatandaşlarımız aracılara başvuruyorlar. Bu aracılar da bazen çok fahiş fiyatlar alarak sanki kendileri emekli yapıyormuş gibi hak sahibinden haksız kazanç elde ediyorlar. Oysa aracıya gerek olmadan ve çok kısa zamanda burada işlem yapılıyor.

Vatandaşlarımız bu tür kişilere başvurmasın ve boşa para ödemesinler" diye konuştu.
20 dakika içinde emekli olan Filiz Koç ise "Aslında buraya gelmeden önce acaba buradan Muğla'ya gönderirler mi, işlemlerim uzar mı diye çekincelerim vardı. Ancak kapıdan ilk girdiğimden itibaren çok nazik bir ortamda işlemlerim hızlı bir şekilde tamamlandı ve şu anda emekliyim. Burada oldukça ilgili davranan ve işlemlerimin hızla yapılmasını sağlayan SGK Ortaca çalışanlarını ve primlerimi zamanında ödeyerek emekli olmamı sağlayan Therma Maris yetkililerine çok teşekkür ederim" dedi.

Emekli olan Filiz Koç'a 734,70 lira maaş bağlandığı öğrenildi. İlk maaşını 22 Kasım'da alacak olan Filiz Koç'un ayrıca ilk ay için 464 lira da birikmiş parası bulunuyor.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri