2 yıl evde oturup maaşlarını alacaklar

TMSF ve BDDK başkan ve üyeleri, görevleri bitince evde oturup, 2 yıl süreyle 14 bin TL’yi bulan maaşlarını almaya devam edecek.

ANKARA Milliyet

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Gül ve Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin’in yeniden bu göreve atanmalarına olanak tanıyan yasa teklifine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda tartışma yaratacak bir madde eklendi. İki başkan ve üyeler, görevleri bitince de, ‘başka bir işte çalışmamaları’ koşuluyla ve 2 yıl süreyle aynı maaşı almaya devam edecek.
Komisyon’dan geçen teklif uyarınca, görev sürelerini dolduran iki başkanın, bu göreve yeniden ve 5 yıllığına atanmaları mümkün olacak.

‘Çalışmayana maaş!’
CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, görevi sona eren TMSF ve BDDK başkan ve üyelerine, verilecek ücretin 2 yıla uzatılmasına karşı çıkarak, şunları söyledi:
“Bu değişiklikle 1 - 1.5 yıl önce görevi sona eren Ahmet Ertürk, Çankaya Köşkü’ndeki görevini bırakırsa 2 yıl boyunca bu maaşı alır. 28 Şubat’ta görevi biten kişi hâlâ odasında oturuyor, talimat veriyor. Bir de üstüne, 2 yıl boyunca çalışmasa bile maaş verilmesini, nasıl yaparsınız? Kimin parasını kime veriyorsunuz?”

‘Çanakçı’ya da verin’
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal da hep kişiye özel düzenleme yapıldığını belirterek, “Bu kadar maddiyata düşüyorlarsa bu görevleri kabul etmesinler. Geriye dönük düzenleme yapılıyor” dedi. Günal, Babacan’ın yanında oturan Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı’yı işaret ederek, “Sayın Çanakçı’nın suçu ne, ona da verin” diye konuştu.
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, “Ercan Gül’ün Rize Güneysu’dan olduğu, Başbakan’ın akrabası olduğu söyleniyor, doğru mu?” diye sordu.

 Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri