2.5 milyon fakire tek tuşla yardım

2.5 milyon fakire tek tuşla yardım

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yardımları önümüzdeki yıl bilgisayar ortamına girecek ve kimlere, ne kadar yardım yapıldığı Ankara'dan takip edilebilecek. Türkiye genelinde 2.5 milyon yoksul insana yardımlarla ulaşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün (SYDGM) TÜBİTAK ile yaptığı çalışmanın önümüzdeki yıl Haziran ayında tamamlanması bekleniyor.

TÜBİTAK'ın üzerinde çalışmasını sürdürdüğü yazılım sayesinde, Türkiye'nin 973 noktasında faaliyet gösteren, il ve ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nın yaptığı her işlemin tek bir merkezden görülebilmesi sağlanacak. Sistem tamamlandığında yoksul kesimlere yapılan yardımlarda kurumlar arasında eşgüdüm sağlanmış olacak.

“Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Projesi” projesinin Haziran 2011'de tamamlanması hedefleniyor. Proje ile tüm il ve ilçelerden verilen yardımlar, nitelikleri ve bunların kimler tarafından alındığı Ankara'dan görülebilecek.

Sistem kurulduğunda ayrıca kimin yardım talebinde bulunduğu, vakıfların ne kadar harcama yaptığı, kaç kadının ve çocuğun fondan yararlandığı gibi bilgiler de SYDGM'nin Ankara'daki merkezinden anında görüntülenebilecek.

Sistemin ilk aşaması Eylül 2009'da ayında devreye sokuldu. Şartlı eğitim ve sağlık yardımları modülünü tamamlayan kurum, 2.9 milyon çocuğun tüm işlemlerini web tabanlı olarak online yürütmeye başladı. Modülün devreye girmesiyle yardım yapılabilmesi için şart olan eğitime devam durumu Milli Eğitim Bakanlığı e-okul sisteminden, sağlık kontrollerinin yapılıp yapılmadığına ilişkin bilgiler de Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği bilgi sisteminden otomatik olarak yapılmaya başlandı. Sistemin ilk aşamasında bu sayede 16 milyon TL 'lik kırtasiye ve ulaşım masrafı ortadan kalktı.

Tek tuşla yardıma muhtaç yoksula ulaşımı sağlayacak proje tamamlandığında, sosyal yardım veren tüm kurumlar arasında eşgüdümün yanı sıra sağlıklı bir veri tabanı oluşacağından mükerrer yardımların da önüne geçilmesi hedefleniyor. Yardım alanlar bilgisayara girdiği andan itibaren durumları görüntülenebilecek. Sistem tamamlandığında 973 nokta aynı bilgisayar programını kullanacak. Merkez ise Ankara olacak ve tüm bilgiler buradan takip edilebilecek.

vatan

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri