19 Mayıs kutlaması 1 haftaya yayılıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen yol haritasına göre, kutlamalar “Atatürk’ü Anma”, “Gençlik” ve “Spor” olmak üzere üç ana eksen üzerine oturtulacak. Atatürk için pasta kesilecek, Gençlik Şûrası toplanacak

19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın nasıl kutlanacağına yönelik bir süredir devam eden belirsizlik sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen yol haritasına göre, kutlamalar “Atatürk’ü Anma”, “Gençlik” ve “Spor” olmak üzere üç ana eksen üzerine oturtulacak.
Kutlamalar kapsamında 19 Mayıs günü Samsun’da Atatürk için doğum günü pastası kesilecek ve halka dağıtılacak. Kent meydanındaki doğum günü kutlamaları, ışık, ses gösterileri ve sanatçıların vereceği halk konserleri ile sona erecek. Türk Yıldızlarının akrobasi gösterileri de kutlamalara ayrı bir renk katacak. Atatürk’ün Samsun’a ayak basışı hologram gösterileri ile yeniden canlandırılacak.

Üniversite gençliği
12 Eylül 1980 darbesinin ardından üniversite gençliğini barındırmayan 19 Mayıs kutlamalarına da son veriliyor. Üniversite kampüslerinde Atatürk’ü anma konserleri, spor müsabakaları, tiyatro gibi etkinlikleri öğrenci kulüpleri ile bakanlık koordineli bir şekilde gerçekleştirecek.

Haftalık kutlama
Bugüne kadar sadece 19 Mayıs günü kutlanan bayram, bu yıl Türkiye genelinde “Gençlik Haftası” olarak kutlanacak ve stadyumlarda yapılan gösterilerle sınırlı kalmayacak. Hafta kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı 60 spor federasyonu da etkinliklere tam kadro katılım sağlayacak. Başarılı sporcular ve milli takımlar gençlerle buluşturulacak. İllerde futbol, basketbol, voleybol, motosiklet, kros, maraton yarışları düzenlenecek. Ankara’da bu yılki kutlamalarda Motor Sporları Federasyonu Atatürk Kültür Merkezi’nde motosiklet gösterileri ile kutlamalardaki yerini alacak. Bayram nedeniyle 81 ilde kent meydanlarında halk konserleri düzenlenecek.

Gençlik Şûrası
26 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye’nin en geniş katılımlı Gençlik Şurası toplanacak. 81 ilden 10 binden fazla gencin katılımı ile gerçekleştirilecek şurada, 17 bölgede yapılan gençlik çalıştaylarında seçilmiş kişiler gençlerin sorunlarını Ankara’ya taşıyacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da şuraya katılacak.
Gençlik Şurası sebebiyle Türkiye’nin 81 ilinden, KKTC ve Avrupa’dan gelen 10 bin genç, Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında 15 Mayıs’ta Anıtkabir’e gidecek.
Gençlik Haftası kutlamaları için her ilden 1, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 2, engelli gençleri temsilen 4 ve çalışan gençleri temsilen de 3 genç Ankara’da siyasiler tarafından kabul edilecek.

Başbakan katılacak
15 Mayıs’ta başlayıp 19 Mayıs’ta sona erecek Gençlik Şurası’ndan sonra Gençlik Politika Belgesi açıklanacak. Şuranın sonunda gençlerin tüm çözüm önerilerini içerecek, “Gençlik Politika Belgesi” kamuoyuna ilan edilecek.
19 Mayıs’ta, Ankara Arena’daki son geceye Başbakan Erdoğan da katılacak.   2008’den beri uluslararası bir kimliğe bürünen 19 Mayıs kutlamalarına 35 ülkeden 540 genç katılacak. Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Hatay Medeniyetler Korosu 18-19 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi ve Altınpark’ta program yapacak.

Milliyet

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri