170 müfettiş okullara gönderildi

Her sene yaşanan kayıt parası skandallarının önüne geçmek için Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

170 ilköğretim müfettişi ve 15 İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı kayıt esnasında yaşanabilecek problemlerin tespit edilmesi için çalışmalara başladı.

OKULLARIN açılmasına bir hafta kala her sene yaşanan kayıt parası skandallarının önüne geçmek için Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'ın talimatıyla, 170 ilköğretim müfettişi ve 15 İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı kentin dört bir yanında kayıt esnasında yaşanabilecek problemlerin tespit edilmesi için çalışmalara başladı.
İlköğretim müfettişleri ve İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcıları kentteki tüm okullara giderek bire bir velilerle, okul idaresiyle ve okul aile birlikleriyle görüşüyorlar.
Zorunlu kayıt parası alınıp alınmadığıyla ilgili çalışmanın yanı sıra müfettişler, okulların eksikliklerinin giderilmesi için de gereken tespitleri yapıyorlar. Okulun fiziki olarak eğitim yılına hazır olup olmadığını da kontrol eden müfettişler, konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan'a rapor veriyorlar. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden üst düzey bir yetkili kayıt döneminde Ankara'da büyük bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek şu bilgileri verdi:

“Geçtiğimiz Cuma günü başlayan uygulamada 170 müfettiş ve İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları yoğun bir biçimde Ankara'daki okulları taramaya aldı. Çalışma bu hafta içi de devam edecek.
Aydoğan'dan çağrı
Teftişler sonucunda zorunlu kayıt parası alınıp alınmadığı belirlenecek, velileri zor durumda bırakan okul yöneticileri hakkında gerekli işlemler yapılacak. Şimdiye kadar ki teftişlerde Ankara'nın şaşılacak kadar sakin olduğunu söylemek mümkün. Okul müdürleri artık daha bilinçli hareket ediyor ve kayıt parası için velileri zorlamıyor”
Ankara Hürriyet'e konulan İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, “Okulların daha iyi noktaya gelmesi için velilerin gönül rızasıyla yapacakları bağışlar bizleri memnun eder. Onun dışında okul yönetiminin zorlamasıyla kayıt parası ya da benzeri uygulamalar kabul edilemez. Biz önlemlerimizi aldık. Yine de sıkıntı yaşayan velilerimiz varsa bizzat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelerek sıkıntılarını anlatabilirler” çağrısında bulundu.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri