150 Bin Memur Bu Kararı Bekliyor

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Tonbul: 150 Bin Memur Zamlı Maaş için aylardır YPK kararını bekliyor

Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) çalışan memurlar 2010 yılı toplu görüşmelerinde varılan mutabakat gereği 2011 yılından itibaren “denge tazminat”lı zamlı maaşları için aylardır Yüksek Planlama Kurulu’nun (YPK) kararını bekliyorlar. YPK kararının gecikmesi KİT’lerde çalışan II sayılı cetvele tabi memurların aylık 80’er TL eksik almalarına neden oluyor.

EÜAŞ, TEİAŞ, TEDAŞ, TCDD ve PTT gibi Kamu İktisadi Teşebbüslerinde çalışan 339 saylı Kanun Hükmünde Kararnamenin II sayılı cetveline tabi olarak çalışan memurlara yönelik olarak 2010 yılı toplu görüşmelerinde 2011 yılı itibariyle 80’er TL denge tazminatı ödenmesi konusunda karar varılmıştı. Ancak bu denge tazminatının memur maaşlarına yansıtılabilmesi için başkanlığını Başbakan’ın yaptığı YÜKSEK PLANLAMA KURULU (YPK) tarafından da karar alınması gerekiyor. Ancak YPK’nın yılbaşından itibaren 3 ay geçmiş olmasına rağmen henüz almamış olması ilgili personel açısından mağduriyete sebep oluyor.

YPK kararının gecikmesine tepki gösteren Memur-Sen’e bağlı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul toplu görüşmelerde alınan mutabakat gereği YPK kararlarının Bakanlar Kurulu ile eş zamanlı çıkarılması gerektiğini ifade ederek “YPK kararının bugüne kadar maalesef yayımlanmaması kamu çalışanları arasında huzursuzluğa sebep olmaktadır” dedi.

GİRİŞİMLERİMİZ SONUCU BAZI KURUMLARDA AVANS OLARAK VERİLİYOR

YPK kararının bir an önce çıkması için yetkilileri göreve çağıran Tonbul, “Memurların geciktirilen 80TL ek ödemesi özellikle Konfederasyonumuz Memur-Sen ve sendikamız Enerji Bir-Sen’in girişimleri neticesinde bazı kurumlarda avans olarak verilirken bazılarında ise henüz verilmemiştir. Dolayısı ile çalışanlar arası huzursuzluk giderek artmaktadır.” Dedi

MEMURLAR.BİZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri