15 Temmuz Sonrasında AYM'ye 40 Bin Başvuru

AYM Başkanı Arslan, FETÖ'nün darbe girişimi sonra bireysel başvuruya yönelik çok ciddi meydan okumaların ortaya çıktığını belirterek, "Bireysel başvuruların 40 binden fazlası 15 Temmuz sonrası yapıldı." dedi.

Çırağan Sarayı'nda Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi düzenlendi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, kongrede bir konuşma yaptı.

Türkiye'de bireysel başvurunun 2012'den itibaren de uygulanmaya başlandığını ifade eden Arslan, o günden bu güne yapılan başvuru sayıları hakkında bilgi verdi.  

Arslan, 15 Temmuz'daki darbe girişimi teşebbüsünden sonra bireysel başvuruya yönelik çok ciddi meydan okumaların ortaya çıktığını vurgulan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların başında iş yükündeki artış geliyor. 2012'den bugüne toplam başvuru sayısı bugün itibariye 112 bin 14 olarak gerçekleşti. Bunun yaklaşık 45 binini Anayasa Mahkemesi sonuçlandırmış durumda. Bu arada dikkat çeken husus bu başvuruların 40 binden fazlasının 15 Temmuz sonrası ilan edilen olağanüstü hal kapsamında alınan tedbirler karşısında yapılmış olması."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri