1400'e yakın Türk Mısır'dan yurda döndü

Mısır'da bulunan Türk vatandaşlarının tahliye işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. CNN TÜRK Haber Toplantısı'na telefonla katılan Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, 7 uçakla 1400'ün üzerinde Türk vatandaşının yurda getirildiğini söyledi.

Türk Hava Yolları tarafından tahsis edilen ve içinde 102 yolcu bulunan ilk uçak saat 18.31'de ikinci uçak da 18.56'da Atatürk Havalimanı'na indi.

Kahire'den kalkan ve 180 yolcu taşıyan üçüncü uçakta ise daha çok kadın ve çocukların olduğu açıklandı.

Büyükelçilik yetkilileri, diğer uçakların da yükleme işlemlerinin devam ettiğini bildirdi.

CNN TÜRK Haber Toplantısı'na telefonla katılan Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, 7 uçakla 1400'ün üzerinde Türk vatandaşının yurda getirildiğini söyledi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy da, Mısır'dan Türkiye'ye getirilen vatandaşların sayısının bin 444'e ulaştığını bildirdi.

Tahliye işlemlerinin gecikme sebebinin, Kahire uluslararası havaalanındaki görevli sayısının az olması ve yoğun uçak trafiği olduğu açıklandı.

Kızılay'dan yardım malzemesi

Kızılay Türkiye'den istenen 6. uçak ile elçilik çalışanları ve havaalanında bekleyen Türk vatandaşlar için bin kişilik gıda malzemesi gönderdi.
cnntürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri