14 Aralık kar tatili hangi illerde var?

Kar tatili hangi illerde var? 14 Aralık 2016 KAR TATİLİ

14 Aralık kar tatili hangi illerde var?

GÜMÜŞHANE Gümüşhane'nin bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk dolayısıyla, Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde resmi ve özel, okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim ve özel eğitim okullarının yarın tatil edildiği belirtildi.

Söz konusu ilçelerde, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Gümüşhane Merkez, Torul ve Kürtün ilçelerinde ise taşımalı eğitim veren resmi ve özel, okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim öğrencilerinin bir gün izinli sayılacağı kaydedildi.


YOZGAT- Yozgat il merkezinde taşımalı eğitim gören öğrencilere okullar tatil edildi

Öğle saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı, akşam saatlerinde hızını artırarak yer yer tipiye dönüştü.

Kent merkezi tamamen beyaza büründü.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 14 Aralık Çarşamba günü köylerden il merkezine gelen taşımalı eğitim-öğretim gören öğrencilere bir gün süreyle okullar tatil edildi.


BİNGÖL- Bingöl merkezde, kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik verilere göre yapılan değerlendirme sonucunda 14 Aralık Çarşamba günü il merkezi, bağlı belde ve köylerde ilk ve orta öğretime bir gün süre ile ara verildiği bildirildi.

Karlıova ilçesinde de kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edilmişti.


BOLU- Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Pazarköy köyünde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçede sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının yanı sıra soğuk hava nedeniyle Pazarköy köyünde bulunan ilkokul ve ortaokulda taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için eğitime 14 Aralık Çarşamba ara verildiği bildirildi.


BALIKESİR- Balıkesir'i Çanakkale'ye bağlayan Edremit-Yenice karayolunda, kar ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Alınan bilgiye göre, Balıkesir'in Edremit ilçesini, Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlayan karayolunda sürücüler, fırtına, kar ve tipi nedeniyle güçlükle ilerliyor. İki ilin sınır bölgesinde yoğunlaşan yağış, fırtınanın da etkisiyle yolda buzlanmaya neden oldu.

Zincirsiz araçlar yolda kalırken, Karayolları ile Edremit Belediyesine bağlı ekipler, bölgede kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Zincir takmasına rağmen buzlanma nedeniyle Çanakkale'ye gidemediğini ifade eden sürücü Ahmet Sarıçam, yol kenarındaki bir işletmede mola vermek zorunda kaldığını söyledi.

Sarıçam, yolda kar, tipi ve buzlanmanın olduğunu belirterek, "Kaz Dağları kış aylarında geçit vermez. Aracıma zincir takmama rağmen ilerlemeyi göze alamadım. Sürücülere bu yolu kullanırken mutlaka kar lastiği ve zincir kullanmalarını tavsiye ediyorum." dedi.


KARS- Kar yağışı sebebiyle, il genelindeki tüm okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının akşam saatlerinden itibaren il genelinde etkili olduğunu söyledi.

Kentteki tipi ve kar yağışı nedeniyle öğrencilerin mağdur olmaması için eğitime ara vermeyi kararlaştırdıklarını ifade eden Doğan, il genelindeki anaokullar, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim-öğretime yarın bir gün süreyle ara verildiğini kaydetti.

İlde kar yağışı halen etkisini sürdürüyor.


KONYA VE KARAMAN- Konya'nın bazı ilçeleri ve Karaman'da eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Konya ve Karaman'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk dolayısıyla, Hadim ve Derbent ilçelerindeki bütün okullar ile Halkapınar, Yunak, Güneysınır ve Bozkır ilçelerindeki taşımalı eğitime yarın ara verildi.

Karaman'da da kar nedeniyle taşımalı eğitim gören öğrencilere okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, şiddetli kar yağışı ve tipi nedeniyle köylerde ve beldelerde taşımalı eğitim ile okullara erişimi sağlanan ilköğretim ve orta öğretim öğrencileri için 14 Aralık Çarşamba günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi.


ELAZIĞ- Elazığ'da merkeze bağlı belde ile köylerdeki okullarda kar yağışı nedeniyle yarın, bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesi kararlaştırıldı. .

Valilikten yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Elazığ merkez ve merkeze bağlı belde ile köylerde 14 Aralık Çarşamba günü eğitim öğretime bir gün ara verildi.

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri