12 yıl süren öğretmen öğrenci aşkı mahkemelik

İzmir Atatürk Lisesi'nde rehber öğretmenken emekli olan 50 yaşındaki A.N.İ. ile görev yaptığı dönemde öğrencisi olan 29 yaşındaki Ç.Ö., o dönem yaşadıkları ilişki yüzünden mahkemelik oldu.

Öğretmeni A.N.İ. ile lise 1'inci sınıfta okurken duygusal ilişkiye girdiklerini söyleyen 29 yaşındaki Ç.Ö., 12 yıl süren ilişkileri sonunda ayrılma kararı alınca öğretmenin kendisini, ailesini ve yakın arkadaşlarını telefon ve e-posta yoluyla rahatsız ettiğini, huzurunu kaçırdığını iddia ederek şikáyetçi oldu. Savcılık, emekli öğretmen hakkında Ç.Ö.'nün, 'huzur ve sükununu bozma' suçundan bir yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Özel bir şirkette çalışan mühendis Ç.Ö., "2006 yılında ayrılma kararı aldım. Bunun üzerine ailemi arayıp, 'Ben sizin gelininiz olacağım. Oğlunuza büyü yaparak benden ayırdınız' dedi. Ayrılığı hazmedemedi" diye konuştu.

A.N.İ. duruşmada kendini şöyle savundu: "Kendisini rahatsız etmedim. 1996'da eşimden boşandım, Ç.Ö. benimle kalmaya başladı. Ailesi zaten biliyordu. Bu, üniversiteyi bitiren Ç.Ö.'nün bir işe yerleşip yerleşmez beni hayatından çıkarmak için yaptığı bir plan." Hakimin sorusu üzerine A.N.İ., uzlaşmak istediğini söyledi ve duruşma uzlaşma konusunda şikáyetçinin düşüncesinin alınması için ertelendi.
hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri