12 Ekim'den İtibaren Öğrenciler Ve Öğretmenler Böyle Mağdur Ediliyor!

12 Ekim 2020 tarihinden itibaren İlkokul 1, 2, 3, 4. Sınıflar ile Ortaokul 8. Sınıfta yüz yüze eğitimlerde belirlenen haftalık ders çizelgeleri ve MEB uygulamaları öğrencileri mağdur ediyor.

12 Ekim 2020 tarihinden itibaren İlkokul  1, 2, 3, 4. Sınıflar ile  Ortaokul 8. Sınıfta yüz yüze eğitimlerde belirlenen haftalık ders çizelgeleri ve MEB uygulamaları öğrencileri ve öğretmenleri mağdur ediyor. 

Nasıl mı? İşte durum:

1. İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN MAĞDURİYETİ

Covid-19 salgın sürecinin ülkemizdeki seyri dikkate alınarak 2020-2021 eğitim öğretim yılı yüz yüze ve uzaktan eğitim imkânlarının birlikte kullanılması ile sürdürülmekte olup okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul ve ortaokullarda yapılacak uygulamalara ilişkin açıklamalar 8 Ekim 2020 tarihli yazı ile açıklanmıştı:

"Buna göre yüz yüze eğitim kapsamında okullarda uygulanacak haftalık ders çizelgeleri okul yönetimi tarafından öğretmenlerle yapılacak planlamalar doğrultusunda yüz yüze ve canlı ders yoluyla işlenecek derslerin dışında kalan diğer derslerin EBA TV üzerinden öğrenciler tarafından takip edilmesi sağlanacaktır."

İlkokul Örnek Çizelge:

Buna göre; haftalık 30 saat ders alması gereken bir 4. sınıf öğrencisi haftada 2 gün 12 saatlik dersi yüz yüze almakta, yüz yüze derslerin dışında kalan derslerden 6 saat dersi uzaktan eğitim yoluyla canlı ders olmak üzere haftada sadece 18 saat ders görmektedir. 

Bu hesaba göre öğrenciler haftada 12 saatlik Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce derslerinden mahrum kalmakta, bu dersler işlenmemektedir. 

Bu derslerin telafisi için öğrencilere EBA TV adres gösterilmektedir. 

2. ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR

Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün aynı yazısında 8. sınıflar için aşağıdaki tabloya yer verilmiştir. 

Bu çizelgeye göre 8. sınıf öğrencileri haftada 35 saat dersin 12 saatlik kısmını yüz yüze eğitim almaktadırlar. Kalan 23 saatlik kısmın ilgili öğretmenler tarafından uzaktan canlı ders yoluyla telafi edilmesi gerekmektedir. 

Ancak, bu konuda il-ilçe-okul bazında farklı uygulamalar yapıldığı yönünde sitemize bilgiler gelmektedir. 

Bazı okullarda 12 saatlik dersten kalan 23 saatlik kısmın tamamının öğretmenler tarafından uzaktan canlı ders yoluyla değil, bir kısmının EBA TV'yi adres gösterilerek karşılanması yoluna gidildiği ifade edilmektedir. 

Bu durumda öğrencilerin mağdur olduğu görülmektedir. 

3. ÖĞRETMENLER ÇİFTE MAĞDUR

Yukarıda yer alan çizelgeler incelendiğinde, öğrenci grupları ikiye bölündüğünde aynı öğretmen haftada 12+12=24 saat yüz yüze ders vermekte, kalan dersleri canlı dersle tamamlamak istediğinde haftalık 30 saatlik ders yükünün aşıldığı ve derslere girmesine rağmen ÜCRET ALAMAMA durumu ile karşı karşıya gelmektedir.

MEB'DEN SORUNLARA ÇÖZÜM BEKLENİYOR!

MEB bürokratları bu sorunlar karşısında sanki kulaklarının üstüne yatmış bir hal sergilemektedirler.

Çözüm Çok Basit: İlkokullarda ve Ortaokullarda haftalık ders saatinin 12 saatlik yüz yüze derslerden kalan kısımları (İlkokullarda 18 saat, ortaokullarda 23 saat) ilgili öğretmenler tarafından uzaktan canlı ders yoluyla tamamlanmalı, ancak bu derslerin tamamının ücreti öğretmenlere ödenmelidir. 

Bu konuda mevzuatta yapılması gereken bir düzenleme olacaksa, olağanüstü pandemi koşulları dikkate alınarak kısa sürede yapılmalıdır. 

TurkiyeEgitim.Con özel haber

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri