10 milyar meşe palamudu toprağa

TBMM yerleşkesinde toplanan meşe palamutları, Türkiye'nin değişik illerinde ekilmek üzere TEMA Vakfı yetkililerine teslim edildi. TBMM Kültür Sanat ve Yayın Kurulu Başkanlığı ile TEMA Vakfı Ankara Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen "10 Milyar Meşe Palam

TEMA Vakfı Ankara Temsilcisi Mukadder Ekremoğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı ile 1998 yılından beri sürdürülen Meşe Projesinin, dünyanın en büyük ağaçlandırma projelerinden biri olduğunu söyledi. Türkiye'de 18 tür meşe bulunduğunu bildiren Ekremoğlu, meşenin doğaya faydaları hakkında bilgi verdi.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Haluk Özdalga da çevre alanında çalışan vakıflar olmadan çevre konularının üstesinden gelinemeyeceğini ifade etti.

Mecliste toplanan meşe palamutlarıyla Türkiye'nin dört bir yanında yeni ormanlar oluşturulacağını belirten Özdalga, "Günümüzün en büyük sorunlarından biri iklim değişikliğidir. Meşe palamutlarının toplanıp dikilmesiyle iklim değişikliğine mücadelede önemli bir adım atmış bulunuyoruz" diye konuştu.

Kampanya kapsamında TBMM yerleşkesindeki 3 bin 200 meşe ağacından elde edilen meşe palamudu ve kestaneleri toplanarak TEMA'ya teslim edildi.

Hürriyet
                                       

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri