10 km koşan firari dana, denizde de 3 km yüzdü

"Allahım sen kurbanımızı sakinleştir"

Balıkesir'in Edremit İlçesine bağlı Altınoluk beldesinde kesilmek üzereyken ipini koparıp kaçan dana, 10 kilometre yol katedip Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesine kadar firar etti. Burada hissedarların takibinden kurtulmak için denize giren kurbanlık dana denizde de 3 kilometre yüzdükten sonra sahilde yakalandı.



Sabah saatlerinde Altınoluk'taki kesim yerinden ipini koparıp kaçan kurbanlık dana, E-87 karayolunda Balıkesir Çanakkale il sınırını geçip Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesi Mıhlı mahallesine kadar geldi. Mıhlı mahallesinde deniz kenarına inen dana burada kendini Ege Denizi'nin serin sularına bıraktı. Sandal ile uzun süre takip edilen dana 3 kilometre yüzdükten sonra yine karaya çıktı. Karada devam eden heyecanlı koşturma, Altınoluk Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerince iğne kullanılmasıyla sona erdi. Üç iğne ile sahilde sakinleşen dana daha sonra sahiplerine teslim edildi.

Öte yandan kaçan kurbanlığı takip eden hissedarların koşturma sırasında "Allahım sen kurbanımızı sakinleştir" şeklide dua etmeleri dikkat çekti. Yaklaşık 3 sat süren zorlu koşuşturmanın sonunda kaçan dana Altınoluk'a götürülerek kesildi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri