1 milyon çocuk saldırıya uğradı

İngiltere'de, Çocuklara Yönelik Zalimliğin Önlenmesi için Ulusal Toplum, yaşları 11 ile 17 arasında değişen 1 milyon çocuğun cinsel istismara maruz kaldığını veya saldırıya uğradığını açıkladı.

DHA’nın haberine göre, çocukların korunmasına çaba gösteren National Society for the Prevention of Cruelty to Children -NSPCC'nin yayımladığı raporda, yaşları 11 ile 17 arasında değişen her 5 kişiden 1'inin kötü muamele gördüğü, her 20 kişiden 1'inin cinsel istimara maruz kaldığı belirtilirken, diğer yüzde 18.6'sının ise yetişkinler tarafından evde fiziksel saldırı uğradıkları ifade edildi.

Resmi rakamlara göre İngiltere genelinde 46 bin çocuk 'Çocuk Koruma Programı' çerçevesinde koruma altında bulunuyor. Ancak bu rakamın buz dağının görünen kısmı olduğu vurgulanıyor.

"ÇOCUKLARA KARŞI İŞLENEN SUÇLAR RAPOR EDİLMİYOR"
NSPCC Yönetim Kurulu Başkanı Andrew Flanagan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, fiziksel saldırı, zorla seks ve ihmallerin yüz binlerce çocuğun hayatını karartmaya devam ettiğini ve bu suçların bir çoğunun ise rapor edilmediğini söyledi.

Flanagan, “Birbiri ardına gelen hükümetler, çocukların korunması konusunda gerekli adımları attı, ancak baskı altındaki yerel yönetimlerin bu konudaki çabaları yeterli olmuyor. İngiltere bugün dahi çocuk ihmali sorunuyla karşı karşıya”diye konuştu.

ntvmsnbc

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri