1 milyar dolarlık projede satış başladı

Türkiye'nin inşaat devlerinden Ağaoğlu Grubu, Avrupa'nın en büyük binaları olacak gökdelen konutları My Towerland'i İstanbul Anadolu yakasında hayata geçiriyor.

Ağaoğlu, bugüne kadarki en büyük projesi olan My Towerland'in satışından 1 milyar dolar hasılat bekliyor. 9 gökdelen blokta yer alacak konutlar, Türkiye'nin yeni finans merkezi olacak Ataşehir'de inşa ediliyor. Burada oturanlar Ağaoğlu'nun Mersin'deki rüzgâr santralinde üretilen elektriği tüketecek ve piyasa fiyatından yüzde 20 ucuza kullanacak. Mersin Mut'ta rüzgar santralinden yılda 120 milyon kilovatsaat elektrik üreten Ağaoğlu, 36 milyon kilovatsaatini burada tüketecek. Mevzuat tek sayaçla bu kullanıma izin veriyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ataşehir'de yapacağı 9 gökdelen konut blokundan birinin Avrupa'nın tünel kalıp sistemi ile inşa edilmiş en yüksek gökdeleni unvanına sahip olacağını açıkladı. Bu bina 181 metre uzunluğunda ve 56 katlı olacak. Bu en yüksek binanın çatısında yer alan önü açık ve teras bahçeli 342 metrekarelik villaların fiyatları 1 milyon 729 bin lira olarak açıklandı. 77 metrekarelik 1+1 dairelerin fiyatları ise 335 bin liradan başlıyor. 1+1'den 4+1'e kadar farklı tip ve genişliklerdeki 56 daire tipi projede yer alacak. Diğer bloklar 32 katlı olacak. Bloklar 285 dönümlük arsa içinde yüzde 15'lik zemin oturum alanını doldururken, yüzde 85'lik bölüm yeşil alan olarak ayrıldı.

My Towerland projesindeki 9 blokta 2.115 konut yer alıyor. Devamındaki bin konutluk proje ve Sky Towerland ile birlikte toplam konut sayısı 3 bin 500'ü aşacak. Ali Ağaoğlu, ortalama olarak metrekaresi 4 bin liradan bu projedeki konutları satışa çıkardıklarını, bölgedeki Emlak Konut ihalelerinde ortaya çıkan arsa bedellerine bakıldığında bu fiyatın normal olduğunu söyledi. ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri