1 doları 2 TL

Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang Düğünlerde para saçmak isteyenler, 1 dolara talebi artırdı.

Türk Lirası'nda en küçük kağıt paranın 5 TL olması nedeniyle parasına kıyamayanların körüklediği bu talep, 1 doları 2 TL'ye yükseltti. İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) Meclis Üyesi Edip Çavuşoğlu, yaklaşan sünnet ve düğün sezonu dolayısıylayaşanan 1 dolar sıkıntısına ilişkin şunları söyledi : "TL ve Euro'da en küçük banknot 5'lik. Düğün sahibi bir tane 5 Euro banknot atmaya kalksa, 10 TL'ye geliyor. Bu yüzden 1 dolar cazip. Döviz büroları 1 dolarlık banknot bulmakta zorlanıyor. Kara borsada 1 dolar 2 TL'den satılıyor. 1 dolarlık almaya gelenler de hep 100'lük demet istiyor."

İzmir'de Odak Döviz'in sahibi Bilal Doğan da, bu konuda şunları aktardı: "Düğün mevsimi başladı mı dolarlar döviz bürolarından çok düğünlerde çalan orkestralarda toplanıyor. Düğünde para atmak isteyenler gidip orkestradan dolar satın alıyor. Orkestra 1 doları normal kurun üzerinde en az 2 TL'ye satıyor. Döviz bürolarında ise 1 dolar sıkıntısı yaşanıyor. Çünkü düğünde saçılan paraları yine orkestra topladığı için bu paralar ancak sonbaharda döviz bürolarına düşüyor. Biz az da olsa elimizde 1 dolar bulunduruyoruz ve isteyen müşterimize kuru neyse o kadar satıyoruz."

Hürriyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri